топли вълни през нощта
Време за четене: ... минути

Ужасните топли вълни през нощта са кошмар на всяка трета жена в менопауза. Освен че създават нетърпим дискомфорт, особено през летните нощи, те сериозно влошават качеството на живот на потърпевшите. Узнайте повече за неприятния проблем, за да се справите ефективно с него.

Какво отключва топлите вълни при менопаузалните жени нощем?

Според скорошно проучване мозъчните клетки имат ключова роля в регулирането на нормалния биологичен цикъл сън-бодърстване. Въз основа на откритието се предполага, че те са отговорни и за поддържане на телесната температура при хората в определени граници. Ето защо хипотезата, че неврологичните промени в мозъка през менопаузата, които провокират нарушаване на терморегулацията и водят до появата на топли вълни през нощта се смята за най-достоверна.

Как се проявяват топлите вълни през нощта?

Обикновено топлите вълни се появяват през първия стадий на съня, през който жената лесно може да се събуди. Усещането, което изпитват дамите е особено неприятно. Първото, което чувстват, когато ги връхлетят неканените нощни гости, е внезапно затопляне в горната част на гърдите и лицето. Впоследствие изгарящата топлина бързо обхваща цялото тяло. Изпотяването и сърцебиенето допълнително влошават състоянието. В най-добрият случай пристъпът отшумява до 5 минути и не се появява отново до сутринта, а в най-лошият – се повтаря още няколко пъти през нощта. Пряко следствие от честите пробуждания нощем са хроничната умора, екстремните промени в настроението, лесната раздразнителност и резкият спад в концентрацията. Тази разнородна комбинация от оплаквания допълнително влошава състоянието на менопаузалните жени и засилва неприятните симптоми.

Banner shop

По какъв начин да се облекчат топлите вълни през нощта?

Определени промени в начина на живот допринасят значително за намаляване на негативния ефект на топлите вълни през нощта. Доказали своята ефективност във времето са следните препоръки:
• редовно практикуване на умерени двигателни упражнения
• придържане към здравословна диета, богата на млечни продукти, плодове и зеленчуци
• ограничаване на стреса в ежедневието
• поддържане на оптимална температура на въздуха в спалнята през нощта
• носене на дрехи за спане от лека, дишаща материя
• поставяне на влажна хавлия на врата по време и след прилива на топлина през нощта
• пръскане на лицето с термална вода

Кое е най-ефективното природно средство за окончателно справяне с топлите вълни през нощта?

Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night е неизменно допълнение към стратегиите за справяне с топлите вълни през нощта. Все повече специалисти у нас го препоръчват като естествено и безопасно средство за овладяване и предотвратяване на невровегетативните прояви в менопаузалния период. Уникалните свойства и терапевтичната сила на Феминорм Лека Нощ се дължат на рационалната комбинация от двата най-пълни източници на фитоестрогениЧервена детелина и Сребърна свещичка, и мелатонин. Мощното взаимодопълващо действие на природните аналози на естрогена и естествения психичен хармонизатор на съня спомага за възстановяване на хормоналния баланс и регулиране на биологичния часовник. Това води до премахване на менопаузалните смущенията, особено топлите вълни през нощта, безсънието и тревожността, и одобряване на настроението. За да разгърнат активните съставки потенциала си, Феминорм Лека Нощ трябва да се приема продължително време по 1-2 капсули вечер, 30-60 минути преди лягане. Дълговременната употреба не крие абсолютно никакъв риск от нежелани ефекти и странични реакции поради изцяло природния произход на продукта.borola
Сподели: