храни против задържане на течности
Време за четене: ... минути

Включването в дневното меню на правилните храни против задържане на течности през менопаузата е едно от възможните решения на проблема. Кои са онези храни и подправки, които са с изразен диуретичен ефект и трябва да са част от режима на засегнатите дами?

Храни против задържане на течности през менопаузата

Спанак

Освен че зарежда с витамини и енергия, любимата храна на Попай Моряка действа отводняващо на организма. Ето защо е добре дамите в менопауза, които страдат от задържане на течности, да го включат в своя хранителен режим. Може да се консумира в сурово състояние под формата на салата, смути, сок или леко задушен с малко масло. И най-добрата новина – не съдържа почти никакви калории!

Banner shop

Ябълков оцет

Оцетът, приготвен от ябълки, е идеалното средство против задържане на течности. Той снабдява организма на жените в менопауза с редица важни минерали. Сред тях е калий, който има ключова роля в регулирането на течностите в тялото. С приема му обаче не бива да се прекалява.

Лимон

Цитрусовият плод е безценен помощник на жените в менопауза, които се борят със задържането на течности. Консумацията му способства не само за отводняване на организма, но и за пречистването му от токсини. Ползите от лимона обаче не свършват дотук. Благодарение на обилното количество витамин C, той укрепва имунитета и предпазва кожата от оксидативен стрес, основна причина за преждевременно стареене.

Гръцки йогурт

Този млечен продукт със специфичен остър вкус помага на дамите в менопауза да преборят задържането на течности. Използва се за облекчаване на подут корем, тъй като балансира чревната флора. За предпочитане е да се консумира неподсладен.

Магданоз

Зелената подправка със силен аромат е изключително ефикасна срещу задържане на течности в периода на менопауза. Тайната ѝ се крие в изобилното количество магнезий, което съдържа. Според редица проучвания този минерал намалява задържането на вода в организма на менопаузалните жени.

Изпитано природно средство за справяне с проблема „задържане на течности“ през менопаузата

Въпреки диуретичния си ефект посочените храни не достигат до сърцевината на проблема – естрогенният дефицит. Това са способни да направят единствено фитоестрогените. Растителните аналози на естрогените ефективно и безопасно допринасят за възстановяване на хормоналния баланс. Това спомага за овладяване на широкия спектър от менопаузални симптоми, в това число и задържането на течности.

Най-мощните фитоестрогени на пазара у нас се съдържат в природния продукт Феминорм/Feminorm®. Те са извлечени от листата на Червена детелина, растение с доказани ползи при жени в менопауза. Свързвайки се селективно с естрогенните рецептори фитоестрогените във Феминорм стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Феминорм да се приема продължително време. Дълговременната употреба не крие опасност от нежелани ефекти и странични реакции поради 100% натуралния произход на продукта.

borola
Сподели: