полова активност
Време за четене: ... минути

Намаляване нивото на женския полов хормон естроген по време на менопауза може да доведе до промени в сексуалната функция и полова активност при жените. По време на менопауза и след нея жените може да станат по-малко чувствителни към ласките, които предизвикват сексуално желание.

Полова активност през менопаузата – особености

Ниското ниво на хормона естроген през менопаузата може да доведе до лошо кръвоснабдяване на влагалището. То води до вагинална сухота и е причина за дискомфорт по време на полова близост. Намалелите нива на естроген не са единствената причина за стихващото либидо и ниска полова активност при жените в менопаузалния период и след него. Ето още няколко причини, които също може да доведат до ниска полова активност:

  • уринарна инконтиненция (неволно изпускане на урина)
  • депресия и тревожност
  • сърдечни проблеми
  • нарушения на съня
  • стрес

Наблюдава ли сe намалена полова активност при всички жени в менопауза?

Отговорът е не. В действителност, при някои жени може да съществува дори повишена полова активност в периода на менопауза. Това може да се дължи на намаляване тревожността, свързана със страха от забременяване. Освен това много често при голяма част от жените в менопаузална възраст намаляват отговорностите в грижата за децата, което позволява повече време за полов живот.

Banner shop

Възможно ли е да се поддържа нормална полова активност през периода на менопауза?

Поддържането на пълноценна полова активност в период на менопауза е възможно с доказано ефективни и здравословни природни продукти. Такива са:

Те са специално предназначени за всеки период на менопауза и според индивидуалната потребност на всяка жена в климакс.

Феминорм помага на жените да се справят с настъпващите в организма промени още в пременопаузата. Съдържа естествени фитоестрогени, които структурно и функционално силно наподобяват женските полови хормони. Действа благоприятно за овладяване на леки менопаузални оплаквания, при пременструални невровегетативни и психически нарушения.

Феминорм Дуо представлява висококачествена комбинация от два мощни фитоестрогена – Trifolium pratense (Червена детелина) и Cimicifuga (Сребърна свещичка). Феминорм Дуо може да помогне при по-тежки менопаузални смущения.

Феминорм Остео повлиява благоприятно менопаузата и костното здраве. Освен Червена детелина и Сребърна свещичка в препарата е включен и витамин D. Трите съставки заедно допринасят за балансиране на хормоналните нива, за поддържане нормалното състояние на костната тъкан и усвояването на калция.

Феминорм Лека Нощ е прецизно съчетание от Червена детелина, Сребърна свещичка и мелатонин. Осигурява благотворен ефект за женския организъм в менопауза чрез хармонизиране на хормоналните нива, цикъла сън/бодърстване, биологичния часовник и настроение.

Всеки един препарат от серията Феминорм има доказана отлична поносимост и усвояемост от женския организъм, без да предизвиква нежелани странични реакции. Приложението на тези природни продукти запазва половата активност и здраве на всяка жена в периода на менопауза.

borola
Сподели: