преждевременна менопауза
Време за четене: ... минути

Менопаузата бележи края на фертилната фаза от живота на всяка жена, която обикновено настъпва около 50-годишна възраст. Но, какво би станало, ако симптомите за нея се появят 10 или 15 години по-рано? Всъщност, нормално ли е? Само мисълта за менопауза на 40-годишна възраст може да предизвика безпокойство, но не се притеснявайте, защото ние сме тук да отговорим на всички ваши въпроси относно по-ранната менопауза.

Преждевременна менопауза – кога се счита за такава?

Преждевременната менопауза всъщност е термин, обясняващ загуба функцията на яйчниците на или преди 40-годишна възраст. Тя не засяга голяма част от жените, но е важно да знаем необходимата информация за нея.

Признаването, че такъв период е настъпил, далеч не е лесно, но трябва да бъде направено. Типичните симптоми на ранната менопауза почти не се различават с тези на “нормалната”. А, те са – нередовен или липсващ цикъл, смущения на съня, топли вълни, нощно изпотяване, безпричинно чувство на умора, вагинална сухота и нежелание за секс. За да сте напълно сигурни, че наистина е настъпила ранна менопауза, то вие трябва да се консултирате с вашия лекар относно изследвания, които биха могли да ви бъдат направени и да бъде установена преждевременната менопауза.

Banner shop

В търсене на причините за преждевременната менопауза

Всяка жена, навлизаща в ранна менопауза се измъчва от въпроса – “Защо точно аз?”. Всъщност, точен отговор няма, но изследвания сочат, че до голяма степен наследственото предразположение е отговорно за ранната менопауза. С оглед на това искаме да ви успокоим, с това, че никой няма как да контролира генетичната си предразположеност.

Естествено, освен нея, има редица други фактори, които могат да повлияят за появата на това състояние. А, това са – операции, свързани с женската полова система, химиотерапии, автоимунни заболявания, вирусни инфекции, наднормено/поднормено тегло, както и тютюнопушене, и прекомерна консумация на алкохол.

Преждевременната менопауза като нова фаза от вашия живот

Нарушения на съня, нередовен цикъл, умора, емоционалност и горещи вълни – може би едни от първите признаци на менопаузата, които ще забележите. Нека погледнем нещата от хубавата страна – рано или късно, всяка жена навлиза в тази нова фаза от своя живот, а това е решено от природата. За вас преходът просто се случва по-рано. Неприятните странични ефекти от преждевременната менопауза могат да бъдат облекчени по много начини, подобно като при “нормалната”. А, ако все още имате притеснения, съмнения или въпроси без отговор, то може да се свържете с нас като запазите час за онлайн консултация, в която специалистите ни да ви помогнат!

Терапия при преждевременна менопауза

В повечето случаи се използват същите средства, които се прилагат и при типичната менопауза за облекчаване на менопаузалните смущения. Поради липсата на естроген в резултат от ранната менопауза, рискът от остеопороза нараства значително. А, за да се избегнат дългосрочни увреждания, причинени от този дефицит, почти винаги се препоръчва терапия с фитоестрогени, която трябва да продължи до настъпване на “нормалната” възраст за менопауза.

При преждевременната менопауза – доверете се на природата!

Жените, които страдат от симптомите, типични за навлизане в менопауза, но в много по-ранна възраст, могат да ги овладеят с помощта на Феминорм / Feminorm®. Продуктът е изцяло създаден със силата на природата, като успешно компенсира понижените нива на естроген. В него се съдържат висококачествени фитоестрогени, насърчаващи овладяването на симптомите на преждевременната менопауза, доставяйки на женския организъм пълен набор от изофлавони. Изофлавоните са вещества, които се свързват избирателно с естрогенните рецептори, стимулирайки тяхната активност – т.е. те наподобяват действието на естрогените. А, това от своя страна води до балансиране на хормоните и естествено забавяне на менопаузата.
Продуктът е с иновативна форма на капсули – VGcaps, която го прави още по-предпочитан. Овладейте менопаузата, благодарение на природата!

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и на сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: