против косопад при менопауза
Време за четене: ... минути

Много жени имат различни оплаквания по време на климакс и често имат нужда от помощ, както и такава против косопад при менопауза. Косопадът обикновено е по-фин при жените, отколкото при мъжете. Повечето дами изпитват цялостно отслабване на косата, а не забележими плешиви петна. Изтъняването може да се появи отпред, отстрани или отгоре на главата. Характерно е и да падат големи количества коса на големи топки по време на сресване или при измиване. Разберете какви стъпки може да предприемете против косопад при менопауза по-надолу в статията.

Намаляване на стреса против косопад при менопауза

Да, това е много важно и абсолютно вярно като твърдение и веднага ще обясним защо. Изследвания показват, че загубата на коса по време на менопауза е резултат от хормонален дисбаланс. По-конкретно, това е свързано с понижено производство на естроген и прогестерон. Тези хормони помагат на косата да расте по-бързо и да остане на главата за по-дълго време, а когато нивата им спаднат, става обратния процес. Резултатът е тънка, суха и лесно накъсваща се коса. Намаляването на тези хормони също предизвиква увеличаване производството на андрогени – група мъжки хормони. Андрогените свиват космените фоликули, което води до загуба на коса по главата. Важно е да поддържате нивата на стрес под контрол, за да предотвратите хормонален дисбаланс и против косопад при менопауза. Може да практикувате йога или дълбоко дишане за релаксация или просто да правите неща, които ви доставят удоволствие.

Качествено хранене – важна стъпка в рутината против косопад при менопауза

Добре е да се насочите към диета, която доставя всички необходими нутриенти за поддържане цялостното състояние на организма. Това е най-добрата ви защита срещу косопад и борбата с него. Уверете се, че включвате достатъчно количество пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци във всяко хранене. Есенциалните мастни киселини също играят решаваща роля в поддържането на здравето на косата и против косопад при менопауза. Може да ги откриете в следните храни:

Banner shop
  • сьомга
  • риба тон
  • ленено масло
  • орехи
  • бадеми

Хитринки против косопад при менопауза

За да предотвратите изсушаване и начупване на косата, най-добре е да стоите далеч от топлинни инструменти, като сешоари и преси за изправяне. Също така поставянето на екстеншъни допълнително накъсва косата и я отслабва. Затова най-доброто решение против косопад при менопауза е да държите нещата, колкото се може по- натурални. Например, когато се налага да боядисате косата си, изберете по-естествени тонове, които няма да навредят на косъма и скалпа, при изсветляване например. За да се справите със загубата на коса е добре да насърчавате нейното здраве. Като например при миенето й да използвате шампоани, които са без сулфати и без съставки, които допълнително я изсушават. Винаги нанасяйте маска или балсам, както и термозащита, ако ще продължите нейното стилизиране с топлинни уреди. Погрижете се за скалпа си, от него зависи колко здрава ще бъде вашата коса.

Набавяне на фитоестрогени – един от най-добрите съвети против косопад при менопауза

Фитоестрогените са естествени аналози на естрогена. Те са мощни помощници на менопаузалните жени, които страдат от косопад, тъй като атакуват първопричината за възникване на проблема – естрогенния дефицит. Фитоестрогените се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени в организма. В резултат хормоналният баланс се възстановява и менопаузалните смущения като горещи вълни, промяна в настроението, както и косопада се овладяват. Оптимално количество високопречистени фитоестрогени, можете да откриете в 4-те основни продукта от фамилия Феминорм:

Към кое точно натурално средство да се насочите, зависи от тежестта на менопаузалните смущения. Важното в случая е, че имате избор, най-добро качество и ефективност, както и възможност за продължителен прием. А това е другото предимство на продуктите – висок профил на безопасност.

Потърсете ги в аптеките или купете онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: