проблеми при менопауза
Време за четене: ... минути

Проблеми при менопауза – могат да бъдат толкова много. Хормоналната промяна може да предизвика най-често горещи вълни, ускорен пулс, депресивни състояния, промени в настроението и наддаване на тегло. И това далеч не е всичко. Въпреки това е добре да знаете, че менопаузата не е болест, а напълно нормален етап от живота. Около 1/3 от всички жени развиват симптоми, влияещи значително на качеството им на живот през този период.
Нека се запознаем с час от възможните проблеми при менопауза.

Възможни проблеми при менопауза

Първият от проблемите при менопауза, с който ще ви запознаем е безпокойството – от леки пристъпи на тревожност до тежки пристъпи на паника. Прекомерният стрес и генетичното предразположение също могат да повлияят в този случай.
Болка в гърдите – тя може да бъде причинена от дисбаланса на естрогена и прогестерона, който да причини чувствителност при допир, усещане за топлина и пронизваща болка в гърдите. Структурата на гърдите се променя по време на менопаузата – там могат да се появят възли, които в повечето случаи са безвредни, но все пак препоръчваме преглед.

Още един от честите проблеми при менопауза е високото кръвно налягане. Естрогенът предпазва от сърдечно-съдови заболявания и има понижаващ кръвното ефект. До менопаузата, жените са по-малко склонни да страдат от високо кръвно налягане, отколкото мъжете.

Изтощението може да бъде предизвикано от хормоналните колебания. Всъщност, то може да възникне и от недостатъчна функция на щитовидната жлеза или ниски нива на желязо, които са възможен проблем при менопаузата.

Естествено, наддаването на тегло също е един от проблемите при менопаузата, който е плашещ за много жени. Разпределението на мазнини по тялото се променя по време на климакса и делът на телесните мазнини се увеличава – особено около талията и корема.

Още проблеми при менопауза, с които е възможно да се срещнете

Болките в ставите – особено в раменете, краката и пръстите. Това не е непременно признак на износването им. За това е отговорно падащото ниво на естроген, а както знаете – до менопаузата естрогенът снабдява ставните мембрани с течност и подпомага кръвообращението.

Инфекции на пикочните пътища също са възможни. Женската анатомия улеснява проникването на бактерии заради по-късата уретра. А, падащото ниво на ерогенен влошава състоянието в областта – тъканта губи своята еластичност, а мускулите, съединителната тъкан в матката, уретрата и пикочния мехур също стават отпуснати.

Нека не забравяме и един от най-разпространените проблеми при менопауза – горещите вълни. Този феномен все още не е напълно изяснен. Науката приема, че спадът в нивата на естроген води до повишено освобождаване на хормона на стреса – адреналин и това причинява дисрегулация в частта в мозъка, отговорна за терморегулацията.

Естествено и косопад. Липсата на естрадиол, важен хормон от семейството на естрогените, който е отговорен за жизнеността на косата, която започва да расте по-бавно по време на менопаузата. Често косата на главата оредява, което не трябва да ви плаши, защото всичко с правилната терапия може да се нормализира.

Овладейте всеки от проблемите при менопаузата

Овладейте менопаузата и симптомите, породени от хормоналния дисбаланс, който тя води със себе си. А, за това – може да се доверите на основните продукти с марка Феминорм, а те са:

Всеки един от изброените продукти е създаден с най-голяма грижа към женското здраве и съдържа висококачествени фитоестрогени, които имат невероятен ефект върху всяко от смущенията по време на климакса. Фитоестрогените са естествените заместители на естрогените, като механизмът им на действие е селективно свързване със специфичните естрогенни рецептори. Приемайте редовно и възстановете баланса в тялото си. Подходящи за продължителна употреба и с висок профил на безопасност.

Потърсете ги в аптечната мрежа или поръчайте онлайн още сега от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: