световъртеж менопауза
Време за четене: ... минути

Епизодите на световъртеж са сред по-малко известните симптоми на менопауза. Фактът, че не са предмет на публично обсъждане, обаче далеч не означава, че са безобидни. Узнайте коя е причината за появата им и как да се овладеят по напълно естествен начин!

Защо жените в менопауза страдат от световъртеж?

Внезапните пристъпи на световъртеж през менопаузата се дължат основно на естрогенния дефицит. Под негов знак преминава този деликатен период от живота на всяка жена. Когато поради затихващата функция на яйчниците нивото на основните женски хормони естрогени рязко спадне, еластичността на кръвоносните съдове намалява. В резултат кръвоснабдяването на периферните части на тялото се нарушава и възникват проблеми с вестибуларния апарат, какъвто може да бъде и световъртежът.

Освен на хормоналния дисбаланс виенето на свят може да се дължи на невровегетативните оплаквания на менопаузата като тревожност и депресия.

Banner shop

Специалистите не отхвърлят възможността фактори, които нямат връзка с менопаузата, също да предизвикват световъртеж при менопаузалните жени. Ето защо приканват дамите при загуба на равновесие незабавно да се обърнат към специалист, за да уточнят причината за оплакването.

По какъв начин да се преодолеят епизодите на световъртеж при менопауза, без да се прибягва до медикаменти?

След като квалифицирано медицинско лице установи, че световъртежът не е симптом на заболяване, а е менопаузално смущение, засегнатите дами могат да предприемат мерки за справяне с оплакването. Избягването на резки движения и поддържане на кръвното налягане в норма дават изключителни резултати в борбата срещу замайването. Лютият червен пипер Кайен също помага за справяне със световъртежа. За преодоляване на световъртежа допринасят още чаят от джинджифил и ябълковият сок.

Как да се разреши из основи проблемът със световъртежа при менопауза?

Медицинските експерти препоръчват на потърпевшите да насочат усилията си към отстраняване на основната причина – естрогенния дефицит. За постигането на тази цел дамите могат да разчитат на Феминорм Дуо/Feminorm® Duo. Всяка капсула доставя на женския организъм оптимално количество стандартизиран екстракт от цветове на Червена детелина и корени на Сребърна свещичка. Активните съединения (генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин) от двете съставки са растителни аналози на естрогените. Те стимулират активността на естрогенните рецептори, без да потискат производството на собствени естрогени и възвръщат хормоналния баланс. В резултат менопаузалните оплаквания като световъртежа отшумяват и качеството на живот на менопаузалните жени се повишава.

За постигане на оптимални резултати е препоръчително засегнатите жени да приемат успоредно с Феминорм Дуо и Ентан/Entan®. Рационалната комбинация от проантоцианидин и стандартизиран екстракт от Гинко билоба доказано подобрява кръвоснабдяването в периферните зони и укрепва стените на кръвоносните съдове.

Природният произход на Феминорм Дуо и Ентан ги превръща в перфектен избор за дългосрочна употреба, без риск от нежелани ефекти.

borola
Сподели: