след менопауза
Време за четене: ... минути

Жените продължават да топят мазнини в периода след менопауза (постменопауза). Това е заключението от проучване на изследователи от факултета по Спортни и здравни науки на университета във финландския град Ювяскюля. Според резултатите, публикувани в сп. Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, етапът от менопаузата, в който се намира една жена:

  • няма отношение към скоростта на горене на мазнини в покой или по време на тренировка

Топене на мазнини след менопауза – налице е

Учените установяват, че ефектът, който оказва менопаузата върху скоростта на горене на мазнините, е по-малък от този на:

За да достигнат до този извод, изследователите измерват степента на топене на мазнини при постменопаузални жени, когато са в покой през нощта.

Banner shop

При анализа на данните учените установяват, че:

  • скоростта на топене на мазнини е по-висока сред жените, при които енергийният прием е по-нисък от енергийния разход

Става ясно също, че по-бързото горене на мазнини се осъществява на фона на по-високи нива на мастни киселини и кетони в кръвта.

Екипът подчертава, че усвояването на мазнини при жените в постменопауза не се различава от това при:

  • жените, които не са достигнали менопауза
  • жените, които са на хормоно-заместителна терапия (ХЗТ)

Мнението и препоръките на специалиста

„Резултатите бяха очаквани. Все пак енергийният прием има определяща роля за отслабването. Ако жените в постменопауза приемат по-малко калории, отколкото изразходват, тогава те ще са в добра физическа форма“. Коментарът е на Яри Карпинен, който е един от изследователите в проучването.

За измерване на максималната скорост на горене на мазнините учените провеждат тест с велосипед. И тук изненади няма. Най-добри резултати постигат жени, които поддържат високо ниво на физическа активност. Отново няма значение дали жените са в постменопауза, не са достигнали менопауза или са на ХЗТ.

„За още по-добро изгаряне на мазнини препоръчвам на дамите да практикуват упражнения за издръжливост“, казва в заключение Карпинен.

Освен с подходящи упражнение и адекватен хранителен режим жените, които са в периода след менопауза, могат ефективно да топят мазнини с…

Най-мощният фитоестроген на нашия пазар. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от Червена детелина (Trifolium pratense) 250 mg и Сребърна свещичка (Cimicifuga) 30 mg. Съставките оказват мощен синергичен ефект върху хормоналния баланс при жени в климакс. Резултатът е нормализиране на менопаузалните смущения.

Продукт номер едно за топене на мазните, особено в проблемните зони като корема и талията. Представлява комбинация от 500 mg екстракт от тропическия плод Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат). Спомага за овладяване на апетита и ускоряване на метаболизма. Щади белтъчините.

Продуктите са практически безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Налични са в аптеките в страната и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola
Сподели: