спорт за жени над 40
Време за четене: ... минути

В публикацията засягаме въпроса спорт за жени над 40. Ако попадате в тази възрастова група, информацията определено ще ви е от полза.

Спорт за жени над 40 – ползи и съвети

„Практикуването на спорт е от особена полза за жените над 40-45 години. Все пак след тази възраст нивото на естроген спада и менопаузата наближава“. За това напомня д-р Алберто Гарсия Баталер. Той е преподавател във факултета по Науки за физическа активност и спорт в Техническия университет в Мадрид. И още – бивш треньор е на женския олимпийския отбор на Испания по триатлон.

Д-р Баталер посочва, че причините за включване на спорт в женското ежедневие след 40-годишна възраст са много и разнообразни.
На първо място той посочва, че тренировките (особено силовите) компенсират до голяма степен ползите от естрогена. „Упражненията за сила помагат за равномерно разпределение на мазнините в тялото. В допълнение намаляват риска от сърдечно-съдови инциденти. Поддържат костната минерална плътност на шийката на бедрената кост и подпомагат профилактиката на остеопороза“, информира д-р Баталер.

Banner shop

Специалистът е категоричен, че силовите упражнения могат да се изпълняват не само във фитнеса, а и вкъщи

„Разковничето за успеха са тежестите. Без значение е дали става дума за щанги, гири, дъмбели, или бутилки с вода/пясък“, уточнява д-р Баталер. Той изтъква, че за да има ефект от тренировката, жените трябва да се постараят да правят повече повторения на едно упражнение. „Колкото повече повторения се правят на дадено упражнение с тежести, толкова по-добре“, казва експертът. По думите му жените на и над 45 години в никакъв случай не бива да пропускат да тренират краката. „Упражненията с тежести допринасят не само за стягане и оформяне на краката, но и за укрепване на бедрената кост. Това е свързано с намален риск от фрактура на бедрената шийка“, подчертава д-р Баталер.

Ефектът от силовия спорт за жени над 40 е още по-добър с приема на фитоестрогени

Наши специалисти гинеколози са наясно с това. Ето защо препоръчват на пременопаузалните жени Феминорм / Feminorm® – природен продукт за неусетен и плавен преход към менопауза.

Всяка капсула съдържа 250 mg стандартизиран екстракт от Червена детелина (Trifolium pratense), съответстващ на 20 mg изофлавони.
Продуктът е най-пълният източник на естествени фитоестрогени на нашия пазар. Съдържа четири изофлавона (генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин) за разлика от соята, в която има само два. Научно доказано е, че за постигане на най-добри резултати трябва да се приемат и четирите изофлавона заедно.

Редовната употреба на продукта води до:

  • възстановяване на хормоналния баланс и нормализиране на менопаузалните смущения
  • понижен риск от остеопороза
  • подобрена еластичност на кръвоносните съдове
  • по-малка опасност от сърдечно-съдови усложнения

Търсете в най-близката аптека или поръчайте по всяко време от сайта на онлайн магазин МоМо.

borola
Сподели: