Странни симптоми на менопауза – какво да очаквате?

Менопаузата невинаги настъпва с добре познатите и очаквани оплаквания. За много жени климактериума не предизвиква обичайните горещи вълни, нощни изпотявания и емоционален дисбаланс. В настоящата публикация ще посочим някои странни симптоми на менопауза, които жените, навлизащи в тази възраст, е добре да разпознават.

Странни симптоми на менопауза

С навлизането във втората половина на четиридесетте си години повечето жени усещат първите знаци на настъпващата менопауза. Сред по-необичайните симптоми в този период се открояват:

  • внезапни пристъпи на замаяност и виене на свят – възможно е да продължат около 30 секунди и изчезват също така внезапно
  • задух и последващ период на хипервентилация – при много жени тези оплаквания се появяват в регулярни периоди, разделени от 2-3 дни без симптоматика
  • слабост в крайниците, придружена от болки, скованост и ограниченост на движенията
  • отслабване на паметта, дори при жени, които до момента не са имали никакви проблеми с възпроизвеждането на запаметена информация
  • сърбеж по кожата
  • регулярна поява на периоди с лошо храносмилане: редуване на няколкодневни периоди на стомашно разстройство, последвани от упорита констипация (запек)

Появата на тези оплаквания често се разглежда от жените като знак за наличието на здравословни проблеми. Запознавайки се с факта, че това са просто по-редки симптоми на менопауза, много жени биха ги приемали по-спокойно. Важно е все пак да се отбележи, че появата им в повечето случаи се дължи на строго специфичната реакция на женския организъм към естрогенния дефицит през менопаузата.

Фитоестрогени за компенсиране на естрогенния дефицит

Компенсирането на естрогенния дефицит е първостепенна задача за облекчаване и на обичайните, и на по-странните симптоми на менопауза. Клиничните проучвания показват, че най-безопасното и ефективно средство за компенсиране на естрогенния дефицит е приемът на фитоестрогени. Това са природни аналози на естрогените, които действат еднакво благоприятно на всички жени с менопаузални оплаквания.

Природните продукти от фамилия Феминорм са пълноценен източник на фитоестрогени и мощно средство за овладяване на менопаузалните смущения. Отделните продукти от фамилия Феминорм може да се приемат според индивидуалното състояние на жената, включително в периодите на пременопауза и постменопауза.

borola

Свързани

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x