Как започва менопаузата
Време за четене: ... минути

За всички дами, които се питат как започва менопаузата, в статията споделяме 3 издайнически признаци, които подсказват за навлизането в този деликатен етап от живота. За окончателно настъпване на критическата възраст говорим, когато жената няма менструация в продължение на 12 последователни месеца. При повечето представителки на нежния пол този период е около 50-годишнината и е съпътстван от някои характерни промени, породени от хормоналните флуктуации, по-конкретно спада в нивата на естроген. В следващите редове обръщаме специално внимание на симптомите, характерни за пременопаузата, когато женското тяло се подготвя за окончателното преустановяване на яйчниковата функция.

Нередовна менструация

Нередовният цикъл е една от най-характерните индикации за навлизане в пременопауза. Менструацията може да бъде по-обилна или оскъдна, да продължава по-дълго или по-кратко от обикновено, да пропуска няколко месеца или да имате течение два пъти в рамките на един месец. Причината за тази промяна в месечния цикъл е нарушената секреция на женски полови хормони.

Чести промени в настроението и мозъчна мъгла

Пременопаузата е период, който много дами характеризират именно с честата смяна в настроението. Възможно е в един ден да преминете през цяла палитра емоции – от щастие, до силна раздразнителност и тревожност. И тук главните „виновници“ за нестабилното емоционално състояние при менопауза са хормоните и по-конкретно спада в естроген. Ето защо този етап от живота на дамите е особено подходящ да се отдадете на любимо хоби за подобряване на настроението или да практикувате техники за справяне със стреса.

Banner shop

Разговорният термин „мозъчна мъгла“ се отнася до проблеми с концентрацията и паметта, които често съпътстват периода на пременопауза при дамите. Добрата новина е, че тези когнитивни нарушения са причинени от дисбаланса в женските хормони и отшумяват с времето.

Как започва менопаузата – с горещи вълни!

Горещите вълни са само част от вазомоторните смущения, с които се сблъскват дамите в периода около настъпването на менопауза. Оплакванията включват още нощно изпотяване и нарушения в съня, които могат да бъдат особено мъчителни. Със здравословни промени в начина на живот и компенсиране на естрогенния дефицит, вазомоторните симптоми могат да бъдат успешно овладени.

След като отговорихме на въпроса „как започва менопаузата“, споделяме природното средство, което помага на дамите в този деликатен етап от живота

Ефективен и безопасен натурален подход за овладяване на пременопаузалните смущения е приема на Феминорм / Feminorm®. Продуктът е предназначен за възстановяване на хормоналния баланс и подобряване на женското здраве и самочувствие. Ползите от приема се дължат на фитоестрогените в състава на природното средство. Тези активни вещества са естествен аналог на женските хормони естрогени. При прием се свързват с естрогенните рецептори. По този начин стимулират активността им, без да потискат собственото производство на естрогени. Така допринасят за ефективно справяне с оплакванията и намаляване на влиянието им по-късно в периода на същинска менопауза.

Продуктът има висок профил на безопасност. Това позволява продължителен прием, без рискове за здравето.

borola
Сподели: