менопауза и целулит
Време за четене: ... минути

Менопауза и целулит – какво ги свързва и как да го намалим, ще научим в следващите редове! Целулитът не е проблем само за 20-те и 30-те години – трапчинките по бедрата и дупето могат да се появят и по време на менопаузата. Въпреки че този период от живота е съпроводен с много промени, включително в настроението, горещи вълни и косопад, промяната в метаболизма също може да допринесе за появата на целулит. Но не се притеснявайте, има начини да минимизирате тези вдлъбнатини и да поддържате кожата си стегната и гладка. Ето пет съвета, които лесно можете да интегрирате в ежедневието си. Нека се справим с менопаузата и целулита!

Менопауза и целулит – първите 3 съвета, които да изпълните

За начало ще започнем с нашите любими 3 съвета, които са и лесни са изпълнение. А, ето ги и тях:

  • Редовни масажи – един от най-простите начини за борба с целулита е чрез редовни масажи със суха четка за тяло. Масажирайки кожата с кръгови движения се стимулира кръвообращението. Това насърчава образуването на колаген и възстановява еластичността на кожата. За допълнителен ефект, след масажа може да нанесете подходящ крем.
  • Хидратация – хидратацията е от съществено значение за намаляването на целулита. Пийте поне 2 литра вода или неподсладен чай всеки ден. Това не само подпомага метаболизма и храносмилането, но и помага за изчистване на токсините и излишната вода от тялото, които допринасят за появата на целулит.
  • Контрастни душове – контрастните душове са друг ефективен метод за справяне с целулита. Редувайте гореща и студена вода по време на душа, като започвате и завършвате със студена вода. Тази практика стимулира кръвообращението и лимфния поток, което укрепва и изглажда съединителната тъкан. Освен това, контрастните душове подобряват тена на кожата и намаляват видимостта на малките недостатъци.

Менопауза и целулит – още 2 съвета, които може да интегрирате в ежедневието си

Тези възможности, с които може да се преборите с менопаузата и целулита изискват малко повече време. Но, ето ги и тях!

  • Сутрешни упражнения – физическата активност е ключова за борбата с целулита, особено по време на менопаузата. Включете три прости упражнения в сутрешната си рутина, каквито пожелаете. Всяко от тези упражнения правете по 15 повторения в три серии. Това ще помогне за укрепване на мускулите и съединителната тъкан, като същевременно ще ви зареди с енергия за деня.
  • Диета, богата на фибри и протеини – диетата също играе важна роля в борбата с целулита. Консумирайте сладки и солени храни в умерени количества и се фокусирайте върху храни, богати на фибри и протеини. Храни като овесени ядки, пълнозърнести храни, бобови растения, яйца и зеленчуци спомагат за по-бързото изгаряне на мазнини и намаляват неравностите по краката и задните части.

Менопаузата носи множество промени за женското тяло, но целулитът не трябва да бъде един от тях. С помощта на редовни масажи, упражнения, достатъчна хидратация, контрастни душове и правилна диета, можете да поддържате кожата си стегната и гладка. Тези съвети не само ще ви помогнат да се справите с целулита, но и ще подобрят общото ви здраве и самочувствие.

Овладейте менопаузалните смущения и промени

Постигането на баланс в женското тяло е най-успешната стратегия за по-леко преминаване през менопаузата. Жените в критическа възраст могат да разчитат на четирите основни продукта с марка Феминорм:

Тези продукти съдържат фитоестрогени, които структурно и функционално наподобяват естрогените в женското тяло. Фитоестрогените действат чрез селективно свързване с естрогенните рецептори, стимулирайки тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени. Редовният прием на тези продукти помага за овладяване на хормоналните флуктуации и менопаузалните смущения, като същевременно подобрява качеството на живот на жените.

Всички продукти от серията Феминорм са с отличен профил на безопасност и са подходящи за дългосрочна употреба.

Открийте ги в аптечната мрежа или поръчайте още сега от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: