менопауза тегло
Време за четене: ... минути

Идеалното тегло варира според индивидуални особености на всяка жена и се поддържа трудно – особено в период на менопауза. Критическата възраст е етап, белязан от лесно трупане на излишни мазнини и затруднено сваляне на килограми. Но това не бива да тревожи менопаузалните дами! С малки здравословни промени и през този период от живота те могат да поддържат доброто си здраве и физическа форма.

Как се определя идеалното тегло?

Идеалното тегло за всеки човек варира според пола, възрастта, ръста и други показатели. Съществуват много формули за изчисление на подходящото тегло. Само два критерия обаче са напълно валидни – дали сте здрави и как се чувствате в кожата си.

Малко са хората, които поддържат еднакво тегло през целия си живот. То може да варира според периода, в който се намирате както и здравословното ви състояние. В периода на менопауза, поддържането на фигурата е компрометирано от редица фактори, главен от които се явява естрогенният дефицит.

Banner shop

Идеално тегло в периода на менопауза – откъде идват пречките?

Навлизането в климактериума е съпроводено от перманентен спад в активността на яйчниците. Това води до намаляване секрецията на женските полови хормони естрогени. До този момент нормалните нива на тези хормони са оказвали необходимия контрол върху разпределението на мазнините в женското тяло. Настъпващият през менопаузата естрогенен дефицит е основна предпоставка за напълняване, натрупване на мазнини в областта на корема и талията и по-трудно отслабване.

Менопаузата провокира и забавяне на метаболизма. Дамите в климакс е нужно да адаптират начина си на живот според специфичните изисквания на периода, за да поддържат добро физическо състояние.

Главни стъпки за поддържане на добро здраве и идеално тегло в периода на менопауза

Менопаузалните дами трябва да си изградят подходящ режим на хранене, включващ всички необходими микро и макроелементи. Те не бива да гладуват и да спазват строги диети, тъй като тези методи за сваляне на килограми застрашават здравето и имат йо-йо ефект.

Следващата стъпка е жените в климакс да се движат и да спортуват активно. Добрата физическа активност има множество позитиви в периода на менопауза.

Третата стъпка за поддържане на идеално тегло, в унисон с уникалните специфики на всяка дама, е приемът на натурални средства за компенсиране на естрогенния недостиг. Природният продукт Феминорм/Feminorm®, съдържащ комбинация от растителните аналози на естрогените – фитоестрогени, успешно нормализира хормоналния дисбаланс през менопаузата. Чрез регулиране на главния виновник за натрупването на килограми през климакса – естрогенният дефицит, Феминорм овладява и менопаузалните симптоми.

За постигане на оптимален ефект, специалистите препоръчват да комбинирате приема на Феминорм с Калорекс/Calorex®. Продуктът на базата на естествени вещества, улеснява отслабването като ускорява метаболизма и топенето на излишни мазнини, и има щадящо белтъците действие.

borola
Сподели: