глад преди цикъл
Време за четене: ... минути

Много жени усещат страхотен глад преди цикъл. И, да, не само промените в настроението причиняват проблеми преди самата менструация. Мнозина от вас, които наблюдават телата си, вероятно са забелязали, че имат не само промени в настроението, но дори и появяващи се пъпки, преди цикъл. Но пък главно – гладът е проблемното звено при предменструалния синдром (ПМС). Постоянното желание за това може дори да ви измори. А, какво може да направите по въпроса и откъде идват тези пориви за поглъщане на големи количества храна, вижте в статията.

Откъде идва вълчия глад преди цикъл?

На първо място, като отговорници за така познатия на много от вас глад преди цикъл, поставяме хормоните и колебанията, свързани с тях, които са напълно нормални по това време от месеца. Около седмица преди менструацията, нивата на прогестерон се повишават, а нивата на естроген – спадат. Ако добавите към всичко това, че естрогенът потиска апетита, а прогестеронът го повишава – то вече ще си обясните много неща.

Вторите отговорници за вашия глад преди цикъл са емоциите. Повишеното отделяне на прогестерон също е виновно за промените в настроението. Този хормон ви дава добро настроение, но също така може да ви накара да се чувствате по-лесно раздразнителни и напрегнати. Така, че – не сте сами в депресивните мисли преди менструация.

Banner shop

И, отговорен за глада преди цикъл, е също вашият метаболизъм. Тялото ви се нуждае от около 350 калории повече през седмицата преди менструацията. А, причината за това е метаболизмът, който през това време се ускорява. Поради това, засиленото чувство на глад е обяснимо.

Какво можем да направим, за да овладеем този невероятен глад преди цикъл?

Първият ни съвет е да изчакате преди да посегнете към храната. Ако стомахът ви къркори, то изчакайте кратък период от време и отпийте глътка вода, защото той понякога го прави от жажда. Ако чувството на глад не изчезва след това, прибегнете до здравословна закуска.

Интересен факт е, че една от причините, които ни кара да посегнем към шоколада, е скуката. Така, че кратка разходка или упражнения, биха помогнали в борбата срещу глада преди цикъл.

Вторият ни съвет е да миете зъбите си по-редовно. Да, невероятно е! Вкусът на пастата за зъби ви кара да губите апетита си и също така, тя насърчава оралната хигиена. И така, фактът, че повечето храни нямат особено добър вкус след измиване на зъбите, е предимство, от което може да се възползвате. Ако нямате възможност за това, дъвките с вкус на мента имат почти същия ефект, защото комбинацията от дъвчене и преглъщане представлява за мозъка ни удовлетворението, от което се нуждаем за момента.

И винаги похапвайте нещо “правилно”, защото здравословните храни са ключа към правилното функциониране на организма. Един сладък и висококалоричен шоколад може лесно да бъде заменен – с тъмен такъв (по възможност, с поне 85% съдържание на какао), тъй като този вид съдържа много по-малко захар от млечния. Също така, твърди се, че високото съдържание на какао и неговия прием, имат положителен ефект върху сърдечно-съдовата система.

Овладейте своя предменструален синдром и заживейте по-щастливо от всякога. А, информация за състояния като менопауза и др., ще откриете в нашия блог!

Природно решение за глада преди цикъл

Знаем колко жени изпитват различните вариации на предменструалния синдром, но това вече не е нужно – само с Феминорм Дуо / Feminorm® Duo, който е изцяло природен продукт, ще овладеете всички смущения.

В него се съдържат най-много фитоестрогени от всеки друг продукт на българския пазар, а както знаете – те силно наподобяват женските полови хормони. Те, от своя страна, се свързват със специфични естрогенни рецептори, стимулирайки тяхната активност, без да понижават производството на естрогени в организма.

Всяка капсула снабдява нежния женски организъм с оптимално количество висококачествен стандартизиран екстракт от листа на Червена детелина – цели 250 mg, което се равнява на 20 mg изофлавони. Може да го откриете в аптечната мрежа без рецепта или да поръчате бързо и лесно от сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: