мъчителните горещи вълни
Време за четене: ... минути

Акупунктурата е способна да облекчи непоносимите горещи вълни в периода на менопауза. Това е заключението на експерти от Северноамериканската асоциация по менопауза (NAMS). Разберете как са достигнали до него и по какъв начин да се усили многократно ефектът от процедурата.

Как специалистите установяват, че акупунктурата помага да се намалят интензивността и честотата на горещите вълни?

Изводът на членовете на Асоциацията се базира на резултати от предишни изследвания сред 869 жени на възраст между 40 и 60 години, целящи да проверят ефекта на акупунктурата върху менопаузалните симптоми. В хода на сравнителния анализ експертите не откриват доказателства, че алтернативната терапия, използвана от векове в традиционната китайска медицина, повлиява ефективно безсънието, тревожността и сексуалната активност през менопаузата. За сметка на това обаче методът се прилага успешно за справяне с горещите вълни, които измъчват дамите през този деликатен период от живота им. Впечатление прави, че интензивността и честотата на невровегетативното оплакване намаляват при всички жени, без значение от формата на акупунктура, която са предпочели – лазерна, аурикуларна (ушна) или електрическа. Освен това по всичко изглежда, че положителният ефект на терапията не зависи от нейната продължителност и броя на извършените акупунктурни сесии. Експертите все още не не са открили механизмът, по който се осъществява позитивното въздействие на акупунктурата при дамите, страдащи от горещи вълни. Към момента с най-голяма тежест е хипотезата, че иглотерапията успява да намали повишеното, вследствие на естрогенния дефицит, ниво на бета-ендорфини в хипоталамуса. Предполага се, че в резултат на пониженото количество на тези естествени болкоуспокояващи субстанции в структурата на мозъка, която отговаря за терморегулацията, телесната температура при жените в менопауза се нормализира и горещите вълни се овладяват.

По какъв начин да се усили положителният ефект, който акупунктурата оказва при горещи вълни?

Видни български специалисти горещо препоръчват на дамите в менопауза, които са измъчвани от горещи вълни, да усилят благотворния ефект от акупунктурата с приема на Феминорм/Feminorm®. Този уникален природен продукт е най-пълният източник на фитоестрогени на пазара у нас. Безвредните растителни аналози на естрогена в състава му са извлечени от листата на Червена детелина – растение, което се използва успешно за овладяване на менопаузални оплаквания. Мощните фитоестрогени във Феминорм свързват селективно и стимулират активността на естрогенните рецептори, без да потискат производството на собствени естрогени в организма. В резултат хормоналният баланс се възстановява и физическите и невровегетативните оплакванията през менопаузата като горещите вълни отзвучават. Ползите от Феминорм обаче не спират дотук. Редовният му прием намалява риска от остеопороза, предпазва от сърдечно-съдови усложнения и намалява нивото на холестерола. За постигане на оптимални резултати се препоръчва Феминорм да се приема продължително време по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно след хранене. Дълговременната употреба не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции поради 100% природния произход на активната съставка.

Banner shop
borola
Сподели: