жени критическа възраст
Време за четене: ... минути

Въпреки че повечето жени между 40 и 50 годишна възраст вече са изградили работеща рутина за сияйна кожа, навлизането в критическа възраст може да ви изненада! Причината е, че по време на менопауза в организма на дамите настъпват редица промени, провокирани от преустановяването на яйчниковата функция и спада в нивата на женския полов хормон естроген. В следващите редове споделяме какви дерматологични промени може да очаквате през този етап от живота и как да противодействате на потенциалните „щети“ за кожата.

Как се променя кожата при жени в критическа възраст?

За разлика от бременността, когато нивата на колаген в женския организъм се повишават, по време на менопауза веществото, което поддържа еластичността на кожата значително намалява. Ето защо докато в периодът за износване на плода дермата изглежда безупречно стегната и сияйна, жените в критическа възраст се оплакват от изтъняване на кожата, дехидратация и поява на бръчки.

Но потенциалните несъвършенства не свършват до тук. Възможно е в периода на менопауза отново да излязат наяве кожните проблеми, от които сте страдали на по-ранна възраст като акне. И не на последно място, е важно да отбележим, че в критическата възраст дермата е още по-уязвима на вредното влияние на UV лъчите. Ако не се полагат необходимите грижи е възможно да забележите преждевременно стареене на кожата.

Banner shop

От какво се нуждае кожата в периода на менопауза?

Според експертите по женско здраве най-важната стъпка в грижата за кожата при менопауза е хидратацията. Важно е да нанасяте редовно овлажняващи продукти върху деликатната дерма и да приемате повече вода, плодове и зеленчуци, за да хидратирате организма отвътре навън.

Менопаузалното акне може да ви върне в гимназиалните години, но помнете добре – кожното раздразнение не бива да се третира по същия начин като в пубертета. Лечението, което сте използвали като тийнейджър, вероятно ще се окаже прекалено грубо за деликатната кожа и може да влоши състоянието. В критическата възраст е характерно т.нар. кистозно акне, при което несъвършенствата са подкожни. Най-сигурният начин да го преборите е с помощта на дерматолог. И нека не забравяме, че златното правило за красива и здрава кожа в периода на менопауза е нанасянето на висококачествен слънцезащитен продукт!

Овладейте хормоналния дисбаланс – първопричина за кожните несъвършенства при менопауза

Фитоестрогените са доказано средство за овладяване на менопаузалните смущения, провокирани от хормоналния дисбаланс, включително и кожните проблеми. Тези вещества са природни аналози на естрогена. Благодарение на своето структурно и функционално сходство с основния женски полов хормони те възвръщат хормоналния баланс по естествен начин и овладяват менопаузалните оплаквания.

Пълен набор от мощни фитоестрогени се съдържат в 4-те основни природни продукта от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Изберете най-подходящия продукт според вида и тежестта на оплакванията. Те имат висок профил на безопасност, добра поносимост, подходящи са за продължителен прием и не потискат собственото производство на естрогени. Налични са в аптеките в страната и в електронен магазин Момо – www.momo.bg.

borola
Сподели: