странични ефекти при менопауза
Време за четене: ... минути

Когато говорим за критическа възраст при жените, първите асоциации са характерните оплаквания като горещи вълни, нощно изпотяване и честа смяна на настроението. Но има и други странични ефекти при менопауза, които заслужават нашето внимание. Сърдечното здраве може би е най-същественият, защото то е в повишен риск след настъпване на климактериум. Опасността от сърдечно-съдови болести от една страна е свързвана с напредването на възрастта, а от друга с преустановяването на яйчниковата функция при менопауза. В следващите редове споделяме повече за рисковете за сърцето при климакс.

Висок холестерол – сред най-честите странични ефекти при менопауза

Един от най-разпространените странични ефекти при менопауза е покачването в нивата на холестерол в кръвта. Тази промяна в липидния профил е предпоставка за образуване на атеросклеротични плаки, които намаляват еластичността на кръвоносните съдове, стесняват ги и дори могат да ги запушат. В резултат жените в менопауза са в повишен риск от сърдечно-съдови събития като инфаркт и инсулт. За да предотвратят тази опасност, жените в критическата трябва да се стремят към повишаване на добрия HDL холестерол и понижаване на лошия LDL холестерол. Тук вижте полезни препоръки за регулиране на холестерола през този деликатен етап от живота на дамите.

Депресия

Депресивните състояния може да се отразят върху сърдечното здраве. Стресът и безпокойството намаляват притока на кръв към сърцето, причинявайки повишаване на сърдечната честота и кръвното налягане. При нервно напрежение се вдигат и нивата на хормоните на стреса, като кортизол, което може да повиши риска от кардиологични болести. Според проучване от 2019 г., проведено сред 3302 жени на възраст между 42 и 52 години, в най-голям риск от депресивни състояния са дамите в същинска и постменопауза. При жените в пременопауза по-рядко се наблюдават тежки пристъпи на депресия. Специалистите по женско здраве апелират при чувство на безизходица, отчаяние, силна тъга или тревожност да не неглижирате проблема, а да се свържете със специалист.

Banner shop

Лош сън

Неспокойният сън често е един от първите симптоми на менопауза. Хронично нарушеният сън може да бъде рисков фактор за сърдечни заболявания. По време на качествена нощна отмора кръвното налягане естествено се понижава. Когато сънят е недостатъчен или нездрав, има опасност от развитие на хипертония и произтичащите от нея сърдечно-съдови събития. Жените в менопауза често страдат от хронично недоспиване, провокирано от горещите вълни, нощното изпотяване и тревожността.

Природна помощ срещу всички популярни симптоми и странични ефекти при менопауза

Менопаузалните дами могат да се доверят спокойно на четирите основни продукта с марка Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Мощният им благоприятен ефект върху женското здраве се дължи на висококачествените фитоестрогени в състава на природните продукти. Тези вещества структурно и функционално наподобяват женските полови хормони естрогени. Механизмът им на действие е чрез селективно свързване със специфичните естрогенни рецептори. Фитоестрогените стимулират тяхната активност, но не потискат производството на собствени естрогени от женското тяло. В резултат, при редовен прием, се постига възстановяване на хормоналния баланс и преодоляване на менопаузалните смущения. Всички продукти от едноименната серия са с отличен профил на безопасност и са подходящи за дълговременна употреба. Направете оптималния избор за вас в зависимост от вида и тежестта на менопаузалните оплаквания.

borola
Сподели: