менопауза
Време за четене: ... минути

Менопаузата е състояние с много прояви. Засяга целия организъм на жената, а освен проявите, които се усещат физически има и такива, които протичат неусетно, но задължително трябва да бъдат взети под внимание.

За овладяване на топлите вълни, нощното изпотяване и проблемите със съня всяка засегната жена предприема мерки. Дали обаче всяка дама в менопаузална възраст се замисля за “скритите” и “тихи” изменения, които се проявяват с пълна сила чак когато за противодействие е вече късно? Основната скрита вреда, нанасяна от менопаузата е намалената костна плътност и развитието на остеопороза. Именно на нея жените в менопауза трябва да обърнат сериозно внимание.

Няколко думи за основния терапевтичен метод, прилаган при менопауза

Менопаузата настъпва тогава, когато яйчниците на жената започнат да секретират недостатъчно количество полови хормони за поддържане на нормалните функции на организма. Това е процес, който протича постепенно, отнема години и се проявява в различна възраст според индивидуалните особености на всяка жена. За овладяване на оплакванията обаче е необходимо да се предприемат едни и същи мерки, еднакви за всяка засегната дама, а именно възстановяване на хормоналния баланс в тялото й. Основният метод, който се използва е т.нар. хормонозаместителна терапия. Жените, подложени на тази терапия, приемат синтетични хормони, които компенсират намалените нива на естествените естрогени.

Banner shop

Кой е основният недостатък на този метод?

Основен проблем при прилагането на този терапевтичен метод са ограниченията във времето. Не е препоръчително хормонозаместителна терапия да се ползва повече от 5 години. Това е максимален срок, след който се появява реална опасност от странични ефекти и тежки последствия върху женския организъм.

Освен това хормонозаместителната терапия не подпомага поддържането на костното здраве

Както стана дума, сериозно внимание при овладяване на менопаузата трябва да се обърне на костното здраве. С настъпване на климактериума по естествен път се забавят процесите на костообразуване и се засилва костната резорбция, т.е. в по-голяма степен се губи костно вещество, отколкото се образува ново. Това води до образуване на малки кухини в костите. Те стават крехки и по-чупливи. Основните фактори, които водят до повишена костна загуба са естрогенния дефицит и дефицита на витамин Д. Препаратите, прилагани при хормонозаместителна терапия сами по себе си не могат да компенсират тези липси.

Кое е удачното решение в тези ситуации?

Оптимално решение предлага природният продукт Феминорм Остео. Той съдържа най-важните фитоестрогени (природни аналози на естрогена) в комбинация с необходимата дневна доза от витамин Д в активната му форма – холекалциферол. Този състав на Феминорм Остео повлиява изключително благоприятно симптомите на менопаузата, подобрява усвояването на калция и заздравява костната тъкан. Освен това стимулира дейността на мускулите и повишава мускулния тонус. Тези ефекти на активните съставки във Феминорм Остео са високо оценени от редица специалисти.

Голямо предимство на Феминорм Остео е възможността да се приема самостоятелно или да се комбинира с хормонозаместителна терапия. При всички случаи този продукт не потиска собственото производство на естрогени в женското тяло. Освен всичко друго той значително облекчава невровегетативните симптоми на менопаузата и спомага за минимизиране на всички здравни рискове в този период.

borola
Сподели: