менопауза билки
Време за четене: ... минути

Използването на билки е предпочитан природен начин за облекчаване на смущенията в периода на менопауза. Ето кои лечебни дарове да изберете, за да надвиете менопаузалните оплаквания.

Корен от Черен кохош – сред най-популярните билки за облекчаване на горещи вълни през менопауза

Черният кохош получава специално внимание от страна на учените поради потенциалните си свойства за облекчаване на менопаузални симптоми. Счита се, че помага за справяне с горещи вълни, нощно изпотяване, нервност, световъртеж, сърцебиене, шум в ушите и вагинална сухота. Изследвания показват, че билката може би е по-ефективна за жените, навлезли в ранна менопауза. Ако страдате от чернодробни заболявания се консултирайте с личния си лекар преди консумация на чай от посочената билка.

Валериана за справяне с тревожността и безсънието

„Успокояващата” билка Валериана е известна още от древността. Използва се широко в народната медицина за намаляване на стреса, нервното напрежение и тревожността. Подпомага бързото заспиване и „лекува” безсънието. От изброените смущения често страдат именно жените в менопауза. Освен чайове от Валериана, удачна алтернатива при безсъние през климактериума е прием на природен продукт, обогатен с фитоестрогени и мелатонин.

Гинко билоба за отлична памет и повишена концентрация

В периода на менопауза жените често се оплакват от нарушения в паметта, липса на концентрация и кондиция. От друга страна, дамите, преминали критическата възраст, попадат във висок риск от сърдечно-съдови проблеми. Именно към тези здравни смущения са насочени полезните ефекти на лековитото растение Гинко билоба. Билката притежава едни от най-добре проучените здравни свойства. Подобрява кръвообращението, заздравява кръвоносните съдове, подпомага оросяване на мозъка и крайниците, засилва паметта и концентрацията.

Червена детелина – най-мощна сред лековитите билки за облекчаване на менопауза

Червената детелина си е отредила първо място сред даровете от природата, помагащи на менопаузалните жени да преодолеят смущенията. Червената детелина възстановява хормоналния баланс в женския организъм, като по този начин съдейства за справяне с всички изпитвани менопаузални симптоми. Спомага за намаляване на кръвното налягане, подобряване здравината на костите и засилване на имунитета. Чрез тези ефекти носи изключителни ползи за женското здраве през климактериума.

Мощното действие на Червената детелина се дължи на съдържащите се в билката фитоестрогени. Веществата са природна алтернатива на женските хормони естрогени, чийто спад е причина за смущенията през менопаузата. При прием на Червена детелина, фитоестрогените в нея се свързват с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност. Този процес не нарушава естественото производство на естрогени.

Висококачествени фитоестрогени от Червена детелина за ефективно справяне с менопаузалните смущения

За постигане на фин хормонален баланс и сигурно облекчаване на смущенията, жените в менопауза могат да се доверят на продуктите Феминорм. Всеки от тях съдържа мощни фитоестрогени от Червена детелина с отлично качество, доказан ефект и висок профил на безопасност. Според водещите менопаузални оплаквания, изберете вашия продукт:

  • Феминорм/Feminorm® – при леки менопаузални оплаквания и в периода на пременопауза
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo – при тежки менопаузални смущения, след оперативно отстраняване на яйчниците и след прекъсване на хормонална терапия
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night – при менопауза с изразени тревожност и безсъние
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo – за подкрепа на костното здраве, ранна профилактика и поддържащо лечение на остеопороза
borola
Сподели: