менопауза през пролетта
Време за четене: ... минути

Менопауза през пролетта – дилемата е двойна! Пролетните температури и свързаните с тях колебания могат да причинят множество горещи вълни при жените в менопауза. Тези внезапни пристъпи на топлина не само са неприятни, но могат да предизвикат нарушения на съня, нервност и общо чувство на безпокойство. Проучвания сочат, че има тясна връзка между сезоните и появата на симптомите на менопауза, като всеки от тях влияе различно.

Поради това, правилната подготовка и адаптирането към тези сезонни промени са от решаващо значение за поддържане и подобряване качеството на живот.

Ако пренебрегвате признаците и се откажете от превантивните мерки, горещите вълни могат да се превърнат в постоянен проблем. Липсата на сън, недоброто качество на живот и раздразнителността са само част от възможните последствия.
Ето защо е важно да предприемем действия срещу менопаузата през пролетта и да облекчим симптомите ѝ, за да предотвратим дългосрочни увреждания.

Banner shop

Няколко ефективни начина за овладяване на горещите вълни при менопаузата през пролетта

Тук сме събрали най-добрите съвети, които ще направят менопаузата през пролетта по-поносима.

Изберете дишащи материи за вашите дрехи. Знаете колко неприятни могат да бъдат горещите вълни. Затова изберете дрехи от памук или лен, които позволяват на кожата ви да диша. Свободната ленена рокля не е само модерна, но и ще ви е доста идеи по-хладно с нея през по-топлите дни. Опитайте, а когато сте на открито – ще усетите разликата!

Практикувайте принципа на наслояването. Какъв е той? Лесен! Облечете дишаща тениска, след което лека риза и завършете тоалета със стилно сако. Това означава, че ако внезапно телесната ви температура се повиши, може да премахнете дреха, а потта да остане в историята!

Коригирайте храненето си! Пикантните храни и кафето могат да влошат горещите вълни при менопаузата през пролетта. Вместо това, опитайте да се насладите на свежи салати с нотки на лимон и зехтин. Тези леки ястия с ненатрапчиви подправки ще охладят тялото ви отвътре като същевременно ще донесат наслада на вкусовите ви рецептори. И не забравяйте да приемате достатъчно вода през целия ден – бутилката за многократна употреба е практичен спътник по време на менопаузата през пролетта.

Движете се сред природата. Тя предлага перфектния фон, за да бъдете физически активни и същевременно да отпуснете ума си. Планирайте сутрешното каране на велосипед или отиване на работа през парка, когато въздухът е все още свеж. Това е невероятен начин да започнете деня, тъй като сутрешната прохлада ви помага да се чувствате комфортно, докато сте активни.

Изберете подходящите билки. Мислили ли сте си за чай срещу горещите вълни през менопаузата? Пиенето на такъв от пасифлора може да ви помогне срещу тях, а също да ви накара да се отпуснете и наспите по-добре.

Отпуснете се. Йогата и медитацията не са просто тенденции, а ефективни практики, с които може да намалите стреса, а с това и горещите вълни от менопаузата през пролетта. Отделяйте по няколко минути всеки ден, за да правите нещо подобно. Едно просто упражнение като дълбокото вдишване и издишване помага за успокояване на ума, а когато се прави редовно може да намали появата на горещи вълни.

Въпреки менопаузата през пролетта, останете свежи

Пролетта е ново начало, навяващо свежест, а не дискомфорт от горещи вълни. Интегрирайки тези съвети в ежедневието, можете не само да облекчите симптомите на менопаузата, но и значително да подобрите качеството си на живот. Не забравяйте, че всяка жена е индивидуална и е важно вие сами да намерите методите, които работят най-добре за вас.

Менопауза през пролетта, лятото, есента или зимата – овладейте я!

Ние предпочитаме природните решения срещу горещите вълни, които измъчват толкова жени по време на менопаузата.
При по-леки топли вълни и менопаузални смущения, може да се доверите на Феминорм / Feminorm®, съдържащ всички необходими за тялото ви през този период четири изофлавона – биоканин, формононетин, генистеин и дайдзеин.
А, при по-тежки менопаузални оплаквания може да се доверите на Феминорм Дуо / Feminorm® Duo, който притежава пълен набор от изофлавони – дайдзеин, биоканин, генистеин и формононетин, както и тритерпенови гликозиди, и още естествени фитоестрогени.

Открийте ги още сега в аптечната мрежа или онлайн на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: