полов живот при менопауза
Време за четене: ... минути

Добра новина за дамите – не е необходимо да се отказвате от воденето на полов живот при менопауза. Не отричаме, че този деликатен период от живота е съпътстват от редица физически и психологически промени, които могат да се отразят и на представянето в леглото. Но познаването и приемането на всички особености, които вървят ръка за ръка с климактериума, е ключът към поддържането на здравословен сексуален живот. Ето какво да очакват менопаузалните дами.

Вагинална сухота

Вагиналната сухота е едно от тай-неприятните смущения, с които се сблъскват жените в менопауза. Основният „виновник“ за интимното неразположение е естрогенът, който спада драстично с преустановяването на яйчниковата функция. Този женски полов хормон има роля в поддържането на еластичността на влагалищните стени и естествената лубрикация на влагалището. Следователно, когато нивата на естроген са ниски, половият контакт може да бъде болезнен и неприятен за дамите. Решение на деликатното менопаузално смущение може да бъде използването на лубрикант в леглото. На пазара има различни опции, които обещават да възвърнат удоволствието от секса.

Ниско либидо – пречка пред пълноценния полов живот при менопауза

От една страна менопаузата често е съпътствана от горещи вълни и нощни изпотявания, които физически изтощават дамите и е възможно да намалят сексуалната мотивация. Но либидото е свързано и с психологическото благосъстояние на жената. Напълно възможно е спадът в сексуалния апетит да е провокиран от честата смяна на настроенията и склонността към депресивни състояния. Психологическите смущения при менопауза отново са провокирани от бушуващите женски хормони. Не бива да пренебрегвате бурята от емоции. По-добра стратегия е практикуването на активности за понижаване на стреса и откритото обсъждане на чувствата, притесненията и желанията с партньора.

Banner shop

Помощ от природата за овладяване на менопаузалните смущения и по-добро качество на живот

С помощта на продуктите от фамилия Феминорм дамите в менопауза могат значително да подобрят качеството на живот, включително в интимен аспект. Серията предлага решение на менопаузалните смущения по изцяло натурален начин като регулира хормоналния дисбаланс, характерен за този етап от живота. Това е възможно благодарение на фитоестрогените в състава на продуктите. Тези естествени аналози на естрогена се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени женски хормони в организма. Може да изберете подходящия за вас продукт в зависимост от силата и вида на менопаузалните смущения:

  • Феминорм / Feminorm®
  • Феминорм Дуо / Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ / Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео / Феминорм® Остео

Продуктите са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Търсете в аптеките и онлайн магазин www.momo.bg.

borola
Сподели: