топли вълни при жените
Време за четене: ... минути

Менопаузата вече не е тема табу, а активно дискутиран въпрос в публичното пространство. Ето защо не е изненада, че може да попаднем на подвеждаща информация за характерните симптоми, като топли вълни при жените. В следващите редове развенчаваме най-популярните митове по „горещата“ темата.

„Топли вълни при жените = висока температура“

Горещите вълни неслучайно се наричат така. Те наистина предизвикват прилив на топлина, но не бива да се бъркат с треската, при която телесна температура се повишава. Топлите вълни са особено характерен симптом за пременопаузата, когато женското тяло се адаптира към преустановяването на яйчниковата функция. През този период организмът е изключително чувствителен, дори към малки промени в температурата. Всъщност усещането за прилив на горещи вълни, е реакция на тялото, което се опитва да се охлади, когато усети температурна промяна. Кръвта нахлува в гърдите и лицето и обикновено дамите се оплакват от обилно изпотяване, докато организмът се опитва да се охлади. Експертите по женско здраве разясняват, че горещите вълни повишават повърхностната температура на кожата, защото тялото се освобождава от тази вътрешна топлина. Но това не означава, че ви втриса, защото основната телесна температура не се повишава.

„Горещите вълни горят калории“

Много ни се иска този мит да беше истина, но за съжаление ще трябва да разочароваме дамите в критическата възраст. Изпотяването от горещите вълни не е равностойно на изгарянето на калории по време на тренировка. Но се надяваме това да послужи за мотивация на менопаузалните дами да заложат на любима физическа активност и да направят движението задължителна част от ежедневието. Ползите от практикуването на упражнения в периода на менопауза се простират далеч отвъд отслабването. Спортът помага за поддържането на сърдечното и костното здраве, подобрява настроението и качеството на съня при жени в менопауза.

Banner shop

„Трябва да се примирим с горещите вълни при менопауза“

Идва време и за добрите новини! Някои стратегии определено могат да са от полза за облекчаване на мъчителните топли вълни през менопаузата. Първата стъпка е балансираното хранене през този деликатен етап от живота. Препоръчва се ограничаване на лютите храни, алкохола, кофеина и преработените продукти. Пресните сезонни плодове и зеленчуци са отлично средство за разхлаждане при пристъп на горещи вълни. Също така улеснение за менопаузалните дами ще бъде подходящото облекло. Става въпрос за популярното „напластяване“ или обличане на няколко дрехи, така че да можем да свалим връхните при прилив на горещи вълни.

Топли вълни при жените – има природно решение!

За овладяване на един от най-разпространените и мъчителни симптоми дамите в пременопауза и менопауза могат да се доверят на Феминорм / Feminorm®. Този изцяло природен продукт компенсира успешно естрогенния дефицит, характерен за периода на менопауза по напълно естествен начин. Продуктът съдържа най-мощните фитоестрогени – растителни, напълно безопасни аналози на женските полови хормони естрогени. Приемът им помага на дамите да овладеят леките менопаузални оплаквания.

Безспорно предимство е, че продуктът не потиска производството на собствени естрогени в организма. За постигане на оптимален ефект е препоръчителен продължителен прием. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти. Наличен е в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.
Всички продукти от фамилия Феминорм вижте тук.

borola
Сподели: