постменопаузална остеопороза
Време за четене: ... минути

Между 30 и 50% от жените развиват постменопаузална остеопороза. За да не попаднете в статистиката, още сега вземете мерки за превенция срещу коварното метаболитно заболяване на костите.

Изпитани начини за предпазване от постменопаузална остеопороза

Изпълняване на упражнения

Ако досега не сте спортували, сега е моментът да започнете. Мотиви за това не липсват. Упражненията заздравяват костите, намаляват костната загуба и укрепват мускулите. Помагат да останете активни и да поддържате перфектна форма.

Най-ефективни срещу остеопороза в постменопаузалния период са тренировките със собствено тегло, изпълнявани 3-4 пъти седмично. Ходенето, бягането, тенисът и танците също благоприятстват костното здраве. Не пренебрегвайте и упражненият за баланс. Те ще ви помогнат да подобрите вашите реакции и да намалите риска от фрактура при падане.

Прием на храни с високо съдържание на калций

Консумирането на храни, богати на калций, е от изключително важно значение за изграждане и поддържане на здрави кости. Препоръчителната дневна доза от този минерал за хора над 50-годишна възраст е 1500 мг. Може да си я осигурите, като наблегнете на млякото и млечните продукти, морските дарове, сьомгата, сардината, тъмнолистните зеленчуци.

Повече витамин D за по-ефективна профилактика на постменопаузална остеопороза

През постменопаузата вашето тяло се нуждае от витамин D, за да усвоява по-добре калция. Най-добрият начин да си набавите този витамин е, като правите слънчеви бани по 20 минути дневно. Макар и в по-малка степен можете да си осигурите витамин D с храната. Едни от най-добрите източници на витамин D са яйцата, по-мазните риби, зърнените храни, млякото, обогатено с витамин D. Внимавайте да не прекалите с приема на този витамин, тъй като можете да претоварите черния дроб и да понижите костната маса.

Избягване на определени лекарства

Стероидите, антиконвулсантите, антикоагулантите и лекарствата за щитовидната жлеза повлияват степента на костна загуба. В случай че приемате някое от тези лекарствени средства, непременно се консултирайте с вашия лекар как да запазите костното здраве.

Отказване на алкохола и цигарите

Никотинът в цигарите намалява нивото на естроген в женския организъм, в резултат на което костите страдат. Приемът на голямо количество алкохол, пък увеличава опасността от падане и фрактури. С оглед на всичко това трябва час по-скоро да изкорените вредните привички.

Висококачествено природно средство с фитоестрогени и витамин D – отговорът на природата срещу постменопаузална остеопороза

Феминорм Остео/Feminorm® Osteo е ключов елемент на ефективната превенция срещу остеопороза в периода на постменопауза. Ето защо специалистите по женско здраве у нас горещо препоръчват неговия прием.

Благоприятното влияние на Феминорм Остео върху костите на постменопаузалните жени се дължи на уникалната му формула. Всяка капсула на продукта доставя на организма два мощни фитоестрогена (от Червена детелина и Сребърна свещичка) и активна форма на витамин D. Фитоестрогените възстановяват хормоналния баланс и оказват положителен ефект върху костната тъкан. Витамин D подпомага усвояването на калция и поддържа нормалното състояние на костите.

Феминорм Остео е изцяло природен продукт и е напълно безопасен. Подходящ е за продължителен прием.

borola
Сподели: