прием на алкохол по време на менопауза
Време за четене: ... минути

Прием на алкохол по време на менопауза – колко всъщност е добра тази идея, нека разберем заедно. Дали с хубава храна или просто за отпускане на тялото, виното, бирата и останалите видове алкохол, са просто част от ежедневието на много хора. Жените, обаче, трябва да преценят добре количеството приеман алкохол по време и след менопаузата.

Нека ви успокоим – чаша на ден не е проблем. Световната здравна организация е определила препоръчителния лимит за консумация на алкохол от жени над 21-годишна възраст – максимум 12 гр твърд алкохол дневно, ако не консумират поне 2 дни в седмицата. Или, това е около 250 мл вино. Въпреки това, става пагубно за тялото, ако пиете дори и малко количество, но редовно, а това важи особено за жените по време и след менопауза. А, причините не са никак безобидни.

Какво се случва при прием на алкохол по време на менопауза?

За повечето жени, консумацията на алкохол по време на менопауза увеличава поне два пъти степента на симптомите на климактериума, особено горещите вълни и изпотяването. Много хора знаят, че дори само една малка глътка шампанско е достатъчна, за да се зачерви лицето им. Това е така, защото алкохолът разширява кръвоносните съдове и в същото време, засилва метаболизма. Още една причина да не пиете вечер е, че алкохолът ви кара да напълнявате – когато изпиете чаша вино, черният ви дроб се заема с нелеката задача да разгражда алкохола. А, след като цикълът спре, тялото започва да се нуждае с от около 300 калории по-малко дневно, тъй като яйчниците вече спират своята дейност. А, алкохолът осигурява най-малко 70 калории на всеки 10 грама. Друг отрицателен ефект от приема на алкохол по време на менопауза е, че някои жени огладняват и това повишава калорийния им баланс. В дългосрочен план това би довело до затлъстяване. А, наднорменото тегло, както знаем, е нещо повече от проблем с фигурата, защото то насърчава развитието на сърдечно-съдови заболявания, както и диабет.

Banner shop

За съжаление, експерти твърдят, че алкохолът може да ви разболее. Важно е да споделим на жените в менопауза, че алкохолът увеличава риска от развитие на рак на гърдата. Според проучвания, той се увеличава с около 9%, когато се пият ежедневно около 10 гр твърд алкохол. Това се обяснява с факта, че алкохолът потиска разграждането на естрогените. А, нивото на хормони в кръвта се повишава и това насърчава растежа на някои ракови клетки. Доказано е, още, че алкохолът прави стените на клетките на тялото по-пропускливи за канцерогенни вещества. Ето защо, редовната консумация на алкохол по време на менопауза, повишава рисковете от различни, труднолечими състояния.

Освен всичко това, консумацията на алкохол по време на менопауза и след нея води до загуба на мускулна тъкан, защото тези напитки потискат образуването на определени протеини в мускулите на организма. Проучване сочи, че загубата на мускулна маса е около четири пъти по-висока при жени, консумиращи алкохол, за разлика от въздържателките. Загубата на мускулна маса оказва и силно влияние върху ежедневието, защото засегнатите започват да губят сили, а не е и необичайно да започнат да имат проблеми с баланса.

Така, че – съветваме, относно приема на алкохол по време на менопауза, да бъде с удоволствие и мярка!

За цялостно овладяване на менопаузата с помощта на природата

Освен да спазвате здравословен начин на живот, би било добре да намалите и цялостния дискомфорт по време на менопауза. Експертите по женско здраве препоръчват четирите природни продукта с марка Феминорм, а те са:

Това са изцяло натурални средства за овладяване симптомите на менопаузата и са пълноценен източник на фитоестрогени, които са растителните аналози на естрогена и насърчават възвръщането на хормоналния баланс в женското тяло. И, така, чрез тях – дамите подобряват своето здраве и качество на живот. Намалете приема на алкохол по време на менопауза, погрижете се за здравето си и живейте по-леко!

Без странични ефекти и противопоказания, може да ги откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и онлайн на сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: