признаци на пременопауза
Време за четене: ... минути

Някои признаци на пременопауза просто не могат да бъдат пропуснати. Те ясно подсказват за скорошното настъпване на същинската част от женския климактериум. Дами, ето как ще познаете, че сте на прага на менопаузата:

Менструацията ви се е променила – най-разпознаваемият сред всички признаци на пременопауза

Ако цикълът ви е станал нередовен, трае по-кратко или по-дълго, менструацията е по-слаба или пък по-обилна, и сте на възраст, близка до критическата, значи сте в пременопауза. Тези промени в месечния цикъл се дължат на смущенията в хормоните. Ако 60 дни делят две ваши поредни менструации, вие сте в края на пременопаузалния период и ви очаква навлизане в същински климакс.

Изпитвате вазомоторни смущения, които са явни признаци на пременопауза

Често ви става много горещо, без реална причина? Събуждате се нощем, обляни в пот, и това разтройва съня ви? Ако отговорите с „Да” на тези въпроси, няма съмнение, че сте на прага на менопаузата. Вазомоторните смущения са типични за този период и за съжаление, именно те го правят толкова труден. Със здравословни промени в начина на живот и мерки за компенсиране на естрогенния дефицит, вазомоторните симптоми могат да бъдат успешно облекчени.

Banner shop

Чувствате се по-емоционални

Жените в пременопауза споделят, че често чувстват цяла палитра от емоции. В един момент могат да бъдат спокойни, а в следващия лесно да се раздразнят или разтревожат. Обикновено тези емоционални смущения са напълно нормални и жените не бива да се срамуват от тях. Напротив, те трябва да осъзнаят, че причината е периодът, в който се намират, и да открият индивидуални техники за контролиране на силните емоции.

Не можете да се концентрирате

Не, дами, не губите ума си! Просто хормоналните промени затрудняват концентрацията и влошават паметта ви. Менопаузата е известна с това, че „краде” добрия фокус и причинява когнитивни нарушения. Не се плашете – и това неразположение ще отшуми. Можете да си помогнете и да го елиминирате по-бързо, като вземете мерки за балансиране на хормоните.

Тревожат ви нарушения на съня

Смущенията на съня през пременопаузата се дължат на останалите симптоми, като горещи вълни и нощно изпотяване. Те действат особено изтощително на жените, като освен че развалят нощната им почивка, ги правят раздразнителни и намаляват работоспособността им на следващия ден. За да подобрят качеството на съня си, дамите в пременопауза е нужно да установят редовен режим на сън и да спазват добра хигиена на съня. Също така е добре да започнат прием на средство, което да помогне възстановяването на хормоналния баланс и подобряване на съня (Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night).

Ефективен подход за облекчаване на изпитваните признаци на пременопауза

Когато ви тревожат симптоми на пременопауза, вземете решение за тяхното облекчение – започнете прием на Феминорм/Feminorm®.

Продуктът е предназначен за възстановяване на хормоналния баланс, овладяване на менопаузални и пременопаузални смущения, подобряване на женското здраве и самочувствие. Тези ефекти постига благодарение на мощната си, отлично разработена комбинация от естествени фитоестрогени. Тези активни вещества са природен аналог на женските хормони естрогени. При прием се свързват с естрогенните рецептори. По този начин стимулират активността им, без да потискат собственото производство на естрогени. Така допринасят за ефективно справяне с оплакванията и намаляване на влиянието им по-късно в периода на същинска менопауза.

Продуктът има висок профил на безопасност. Това позволява продължителен прием, без рискове за здравето.

borola
Сподели: