топли вълни при менопауза
Време за четене: ... минути

Идването на лятото определено не е повод за радост за жените с топли вълни при менопауза. Причината е ясна – в комбинация с високите температури оплакването става нетърпимо.

Ако и вие имате този проблем, носим добри новини! Има начини, с които да поддържате оптимална температура на тялото през най-горещия сезон от годината…

Обличайте се подходящо, за да намалите опасността от топли вълни при менопауза през летните дни

Избягвайте тъмните дрехи, тъй като те са магнит за слънчевите лъчи. Не носете и изкуствени материи, защото те буквално имат сауна ефект. Заложете на светли тонове и естествени материи като памук и лен, които позволяват на кожата да диша.

Banner shop

Дръжте прохладно в обитаваните помещения

Поддържайте температура под 32°C през деня и 24°C през нощта. Отваряйте прозорците, за да влезе свеж въздух, единствено рано сутрин и привечер, когато външната температура е по-ниска. През останалото време ги дръжте плътно затворени, стойте на пуснати щори и дръпнати завеси.

Внимавайте какво ядете през лятото, ако искате да предотвратите поява на топли вълни при менопауза

Консумирайте свежи и леки храни. Наблегнете на салати, супи, сезонни плодове и зеленчуци. Избягвайте мазното, пикантното и лютото, тъй като те биха могли да задълбочат проблема.

Сведете до минимум горещите и стимулиращи напитки

Приемът на кафе, енергийни напитки и алкохол особено след залез слънце създава предпоставка за повишаване на телесната температура, поява на горещи вълни и нощно изпотяване. Ето защо е желателно да ги избягвате. Пийте вода на малки глътки през целия ден и заложете на освежаващи напитки като домашна лимонада.

Поддържайте тялото си хладно

Дръжте под ръка студени компреси и кърпи, за да ги сложите на врата по време на прилив на топли вълни. Създайте си навик да си вземате душ или вана с хладка вода преди лягане, за да се разхладите. Това ще ви помогне да спите по-добре и да държите надалече горещите вълни през жарките летни дни.

Осигурете на организма естествени фитоестроегени, за да забравите за ужасните топли вълни при менопауза и да се радвате на едно щастливо лято

В основата си горещите вълни през менопаузалния период са провокирани от естрогенния дефицит. Ето защо горещо препоръчваме да се доверите на фитоестрогените. Това са растителни аналози на основния женски полов хормон. Приемани редовно и по-продължително време те по естествен начин възстановяват хормоналния баланс и нормализират менопаузалните смущения.

Оптимално количество фитоестрогени можете да намерите в четирите основни продукта с марка Феминорм:

Продуктите са с доказан състав и качество. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Имат отлична поносимост. Подходящи са за дълговременна употреба.

borola
Сподели: