забавяне на менопауза
Време за четене: ... минути

Отказването от вредните навици и преминаването към по-здравословен начин на живот може да помогне за забавяне на менопауза. Вижте за какво говорим!

Преустановете пушенето

Според Рафаел Борего, гинеколог и медицински директор на клиника за женско здраве „Диатрос“ в Барселона, пушенето на над 15 цигари дневно ускорява навлизането в менопауза средно с 2 години. Казано с други думи, страстните пушачки започват да усещат първите менопаузални симптоми на 49-годишна възраст вместо на 51 (средната възраст за настъпване на менопаузата). Тези 2 години може и да не изглеждат много време, но са от особено значение за здравето на женския организъм. И за да не сме голословни ще посочим, че по-ранната менопауза значително увеличава риска от сърдечно-съдови проблеми и остеопороза.

Правете слънчеви бани, за да постигнете забавяне на менопауза

Проучване на Масачузетския университет установява, че дефицитът на витамин D е водещ рисков фактор за ранна менопауза. С оглед на това авторите на изследването препоръчват на дамите при всяка удобна възможност да събират слънце – основният източник на витамин D в организма. 15-20 минути на ден са напълно достатъчни, за да се стимулира естественият синтез на „слънчевия“ витамин в тялото.

Banner shop

Придържайте се към сезонното хранене

Изследване, публикувано в научното списание PLOS One, сочи, че обилната консумация на плодове и зеленчуци с пестициди ускорява менопаузата. Ето защо специалистите отправят апел към дамите да бъдат отговорни към храната, която приемат. Съветът им е да залагат на сезонни храни, тъй като те не са обработвани с химикали за удължаване срока на годност.

Внимавайте с някои риби

Има данни, че определени риби като риба тон и риба меч могат да ускорят настъпването на менопауза. Причината за това е, че месото им е „замърсено“ от миниатюрните пластмасови частици, които са погълнали от водата. С оглед на това специалистите приканват консумацията на тези риби да се избягва.

Разхождайте се сред природата

Проф. Амбър Купър от Вашингтонския университет прави проучване, в което установява, че експозицията на дизелови емисии намалява яйчниковия резерв и предизвиква преждевременна менопауза. Именно поради това тя съветва жените да се разхождат повече на чист въздух сред природата.

Природен продукт за естествено забавяне на менопауза

Специалистите по женско здраве у нас препоръчват приема на Феминорм/Feminorm® в пременопаузалния период. Този растителен продукт помага за забавяне симптомите на менопауза, като доставя на женския организъм пълен набор от изофлавони (генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин), което го превръща в най-пълният източник на фитоестрогени на пазара у нас.

Фитоестрогените наподобяват естрогена (основният женски полов хормон). Избирателно свързват естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени в организма. Това води до нормализиране на хормоналния баланс и естествено забавят менопаузата.

Продуктът има удобен прием. Дозира се по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно, след хранене. Няма противопоказания.

borola
Сподели: