профилактика остеопороза при менопауза
Време за четене: ... минути

Съществува огромна опасност от развитие на остеопороза при менопауза затова отрано трябва да се вземат мерки за профилактика. Вижте нашите препоръки по-долу, които ще ви помогнат да поддържате костите здрави и да намалите риска от коварното заболяване на скелета.

Повече калций и витамин D в диетата – ценен съвет за профилактика на остеопороза при менопауза

Калцият е с ключово значение за костното здраве. Той поддържа здравината и плътността на костите. Ето защо е необходимо дамите на прага на или в менопауза да наблегнат на приема му. Добата новина е, че този минерал лесно може да се набави с храни като мляко и млечни продукти, боб и леща, чия и бадеми, сардини и консервирана сьомга. Лошата е, че се усвоява трудно от организма. Място за притеснение обаче няма, тъй като с помощта на витамин D всичко си идва на мястото. Най-добрият начин за набавяне на „слънчевия“ витамин е чрез контролирано излагане на слънце за 15-20 минути на ден. Макар и в по-малки количества, витамин D може да се набави от храната. Той присъства в яйцата, по-мазната риба и в някои подсилени зърнени храни.

Спорт и физически упражнения – важна стъпка за профилактика на остеопороза при менопауза

Спортът е много добър съюзник в профилактиката на остеопороза в менопаузалния период. Причината е, че укрепва мускулите и заздравява костите. За да са ефективни упражнения обаче, те трябва да са съобразени с възрастта и общото състояние на дамата и да се изпълняват редовно. За оптимален ефект експертите препоръчват да се съчетават кардио със силови упражнения. Различните натоварвания помагат на костите да абсорбират повече минерали, което ги прави по-плътни и здрави. И още едно уточнение – колкото по-рано спортът стане част от ежедневието на всяка жена, толкова по-късно ще започне процеса на стареене на костите.

Banner shop

Срещу остеопороза – сбогуване с лошите навици

Редица рискови фактори увеличават опасността от поява на остеопороза. Такива са тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, прекомерен прием на кофеин, рафинирани захари и газирани безалкохолни напитки. Знаейки това, жените трябва да положат необходимите усилия, за да откажат лошите привички.

Природната профилактика на остеопороза при менопауза

За естествена превенция на остеопороза в менопаузалния период специалистите по женско здраве у нас препоръчват Феминорм Остео/Feminorm® Osteo. Този природен продукт съдържа два мощни фитоестрогена (Червена детелина и Сребърна свещичка) и витамин D в активната си форма (холекалциферол). Фитоестрогените влияят благоприятно на костната тъкан и подпомагат усвояването на калция. Витамин D подобрява мускулния тонус и допълнително усилва абсорбцията на калция. Съставките са съчетани така, че взаимно да допълват и усилват своето действие.

Продуктът се прилага успешно за ранна профилактика на остеопороза и при остеопения. Редовният му прием води до възстановяване на хормоналния баланс и нормализиране на редица менопаузални смущения. Напълно безвреден е и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием.

borola
Сподели: