Време за четене: ... минути

Здравословното хранене е изключително важно, особено за жените в менопауза. Специалистите съветват всички жени да насочат вниманието си към балансирано меню, състоящо се от нужните хранителни вещества. Учените са установили, че с приема на определени храни, жените могат да намалят риска от сериозни заболявания като остеопороза, сърдечно-съдови заболявания и др.

Полезните храни за жените в менопауза

1. Сок от червени боровинки

Жените често страдат от уринарни инфекции през периода на менопауза. За овладяване на тези проблеми доказано добър ефект има сокът от червени боровинки. В него се съдържат антиоксиданти (проантоцианидини), които успешно се справят с бактериите в пикочните пътища.

Banner shop

2. Ленено семе

В лененото семе се съдържат омега-3 мастни киселини, фибри и веществата лигнани, за които има данни, че помагат в борбата с често срещани заболявания. Според учените само 40 грама ленено семе на ден може да помогне за намаляне честотата на горещите вълни през менопаузата.

3. Риба

В по-мазните риби като сьомга и скумрия се съдържат високо количество омега-3 мастни киселини. Те помагат за предпазване от заболявания като депресия, високо кръвно налягане, ревматоиден артрит и др.

4. Зеле

Този често подценяван зеленчук съдържа редица полезни, особено за здравето на жените, вещества. В зелето се съдържа калций, който има съществена роля за изграждане и поддържане на здрави кости.

5. Орехи

Според скорошни проучвания похапването на малки количества орехи всекидневно може да намали риска от остеопороза, заради съдържащите се в него фитостероли.

Балансирано хранене в комбинация с природни продукти за овладяване на симптомите при менопауза

Правилното хранене с включване на посочените храни може значително да облекчи симптомите през периода на менопауза. Освен това хранителното меню трябва да съдържа храни с ниско съдържание на мазнини, повече плодове и зеленчуци.

За облекчаване на менопаузалните смущения и набавяне на необходимото количество фитоестрогени (естествени аналози на естрогените) може да се доверите на природните продукти от група Феминорм/Feminorm®.

При леки менопаузални смущения препоръчваме Феминорм/Feminorm®.

При по-сериозни менопаузални оплаквания e удачен прием на Феминорм Дуо / Feminorm® Duo.
За намаляване на риска от остеопороза най-подходящ е Феминорм Остео / Feminorm® Osteo, а при менопауза с безсъние, тревожност и депресия – Феминорм Лека Нощ / Feminorm Good Night®.

 

borola
Сподели: