какво да пия при менопауза
Време за четене: ... минути

За да облекчат мъчителните смущения като горещи вълни, нощно изпотяване и честа смяна на настроенията, много дами си задават въпроса „какво да пия при менопауза?“. А отговорът вероятно ще ви изненада приятно. Оказва се, че чаша топъл чай може да помогне за по-лек преход към критическата възраст. В следващите редове споделяме повече за най-полезните билки при менопауза, които ще помогнат на женското тяло да се адаптира към хормоналните промени и съпътстващите ги симптоми.

Корен от Черен кохош

Черният кохош е доказано средство за облекчаване на менопаузални смущения, като горещи вълни, нощно изпотяване, вагинална сухота и честа смяна на настроенията. Изследователите предполагат, че растението е най-ефективно за жени, при които менопаузата е настъпила по-рано. Обикновено жените навлизат в критическа възраст около петдесетте години, но при някои дами климактериумът е факт на по-млада възраст. За същинска менопауза говорим, когато жената няма менструация в продължение на повече от 12 последователни месеца. Черният кохош може да помогне на организма да се „напасне“ към хормоналния дисбаланс, породен от преустановената яйчникова функция. Един от най-лесните начини е да приготвите билката под формата на чай. Черният кохош не се препоръчва при проблеми с кръвното налягане или чернодробни заболявания.

Какво да пия при менопауза – Женшен овладява сексуалните смущения и не само

Това растение показва обнадеждаващи резултати за облекчаване на разнородни менопаузални смущения. Проучване от 2021 г., проведено сред 90 жени в менопауза, които страдат от остеопения, показва добър ефект от приема на Женшен върху състоянието. Остеопенията се характеризира с намалена костна плътност. Според изследователите Женшенът подобрява клетъчни маркери, един от които е серумния остеокалцин, свързан с образуването на ново костно вещество. Други проучвания доказват, че растението облекчава вазомоторните смущения при менопаузалните дами. Безспорни са ползите от природния афродизиак и за интимния живот на дамите в климакс. Чаят от Женшен засилва сексуалния апетит и удоволствието при полов контакт.

Banner shop

Валериана

Лековитата билка е отлично средство за подобряване на настроението при жените в менопауза. Валериана е позната от векове със своите седативни свойства и се прилага успешно за овладяване на мъчително безсъние, тревожност, главоболие и стрес. Тъй като менопаузата може да бъде съпътствана от честа смяна на настроенията и повишено безпокойство, чаят от Валериана заслужава да влезе в рутината ви за овладяване на нервното напрежение и повдигане на духа. Билката действа благоприятно още за намаляване на горещите вълни и болката в ставите. Най-подходящо е да пиете чай от Валериана вечер преди лягане.

Какво да пия при менопауза – изцяло природни продукти с доказан ефект и безопасност

За овладяване на най-разпространените смущения, породени от хормоналния дисбаланс при менопауза, дамите могат да се доверят на четирите основни продукта с марка Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Те са създадени с грижа за женското здраве и съдържат мощни фитоестрогени за овладяване на менопаузалните смущения. Тези вещества структурно и функционално наподобяват женските полови хормони естрогени. Механизмът им на действие е чрез селективно свързване със специфичните естрогенни рецептори. Фитоестрогените стимулират тяхната активност, но не потискат производството на собствени естрогени от женското тяло. При редовен прием натуралните продукти възстановяват баланса в женското тяло. Всички продукти на едноименната марка са с отличен профил на безопасност и са подходящи за дълговременна употреба. Направете оптималния избор за вас в зависимост от вида и тежестта на менопаузалните оплаквания.

borola
Сподели: