кожа по време на менопауза
Време за четене: ... минути

Женската кожа по време на менопауза търпи характерни промени. Те се дължат на прогресивния спад в нивата на половите хормони естрогени. Със загубата на естрогени, жените губят и екстра молекули, който поддържат кожата хидратирана и тонизирана. В следващите редове ще дадем повече информация за това как периодът на менопауза се отразява на дермата.

Отпускане и загуба на плътност на женската кожа по време на менопауза

Спадът в нивата на естрогените е съпътстван от загуба на колаген. Специфичният протеин е отговорен за поддържане на тъканите и се свързва с младежкия вид на кожата. Още през първите няколко години от менопаузата, жените губят между 20 и 30% колаген. В резултат, дермата им се отпуска, губи обем и плътност. Фините линии се задълбочават, капилярите стават по-видими, а контурът на лицето започва да се променя.

Изсушаване, лющене и поява на сърбеж по кожата

Изсушаването на кожата е следващата негативна промяна, провокирана от загубата на естрогени. В периода на менопауза и след него, дермата по цялото тяло става по-суха, лющи се и сърби. При поява на такива оплаквания от съществено значение се явяват добрите грижи за кожата. Пиенето на много вода и овлажняването с подходящо дермокозметично средство (ДжинДжира Медикасол/GinGira® Medicasol) помагат за облекчаване на сухотата и поддържане на кожата красива и здрава.

Banner shop

Хиперпигментации (поява на тъмни петна)

Тъмните петънца по кожата, наричани още възрастови или слънчеви петна, нормално увеличават броя си с напредване на възрастта. Те не са пряк резултат от климактериума, а се появяват при прекомерно излагане на слънце без защита. Ако не сте пазили достатъчно кожата преди, и продължавате да не я пазите от слънцето и сега, е много вероятно тя да бъде засегната от хиперпигментации. Можете да се защитите, като използвате висококачествен слънцезащитен продукт. Ако тъмните петна ви тревожат, можете да се подложите на светлинна терапия.

Окосмяване

Може би най-тревожното последствие от менопаузата за външния вид на дамите е появата на окосмяване по лицето и повишаване на окосмяването по тялото. То се обяснява с това, че със спада на естрогените, се повишава нивото на андрогените или мъжките полови хормони. Дисбалансът в хормоните усилва окосмяването, като може да накара косъмчетата по тялото да растат по-бързо.

Компенсирането на естрогенния дефицит може благоприятно и дълготрайно да повлияе нежеланото окосмяване.

Експертна природна грижа за женската кожа по време на менопауза

Осигурете на кожата си най-добрата грижа в периода на менопауза, като започнете прием на Феминорм/Feminorm®.

Продуктът е мощно природно средство, с действие, насочено към нормализиране на хормоналното равновесие в женския организъм по време на климакс. Ефектите си дължи на висококачествените фитоестрогени в състава си. Фитоестрогените са напълно натурални аналози на женските хормони естрогени, които са извлечени от природен източник (билката Червена детелина). Те се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират активността им, без да потискат собственото производство от организма. Така допринасят за постигане на хормонален баланс и овладяване на менопаузалните симптоми. Грижат се за кожата в дълбочина, като я защитават и спомагат за преодоляване на дерматологичните несъвършенства в периода на климакс.

Редовният прием на продукта съдейства за ефективно редуциране на физическите и психическите смущения през менопаузата, без рискове за здравето.

borola
Сподели: