менопауза загуба на тегло
Време за четене: ... минути

Някои леки промени в ежедневието могат да помогнат за загуба на тегло в периода на менопауза. Днес ще ви посочим кои са те, а за жените остава само да ги приложат една по една. Да започваме!

Начини за загуба на тегло при менопауза

Специалистите препоръчват на дамите да се преборят с излишното тегло с помощта на:

Повече движение

Banner shop

Повишаването на физическата активност е с ключова роля за сваляне на натрупаните килограми и поддържане на здравословно тегло през периода на менопауза. За още по-добър контрол на теглото е желателно да се практикуват кардио и силови упражнения. Кардиото подпомага отслабването, а тренировките за сила и мускулна маса стягат и оформят тялото. Препоръчително е минимум 150 минути умерена аеробна активност или 75 минути интензивна аеробна активност седмично. Упражненията за сила трябва да се изпълняват поне 2 пъти в седмицата. Ако се преследват конкретни фитнес цели, най-вероятно ще са необходими повече тренировки.

По-нисък калориен прием – важна стъпка към успешна загуба на тегло в периода на менопауза

За да преборят нежеланите килограми през менопаузата, дамите на 50 и 60 години се нуждаят от около 200 калории по-малко на ден от 30-40-годишните жени. Намаляването на калорийния прием не означава подлагане на драстична диета. Нужно е единствено да се изготви балансиран хранителен режим. Добре е да се приемат повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Варивата, ядките и семената са отличен избор за хранене. Червеното месо трябва да се приема в ограничени количества. Рибата и пилешкото могат да се хапват без ограничения. Мазнините от животински произход е добре да е заменят с такива от растителен.

По-малко добавени захари

Храните и напитите с добавена захар (сладкиши, газирано) са изключително богати на калории и бедни на хранителни вещества. Ето защо специалистите по хранене и диететика препоръчват добавената захар да е под 10% от общите калории за деня. Най-лесният начин да се постигне това е като вместо парче торта се заложи на по-здравословен избор какъвто са плодовете.

Доказаната природна комбинация за здравословна загуба на тегло по време на менопауза

За постигане на желаното тегло и справяне с дискомфорта през менопаузата специалистите препоръчват комбинирания прием на следните продукти:

Феминорм/Feminorm® е най-пълният източник на фитоестрогени на пазара у нас. Благодарение на четирите изофлавона в състава си (генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин) той стимулира активността на естрогенните рецептори и възстановява хормоналния баланс в женския организъм. Като регулира нивото на естрогени в тялото, продуктът не само подпомага отслабването, а и нормализира менопаузалните смущения.

Калорекс/Calorex® е доказано природно средство за регулиране на теглото. Съчетанието от екстракт на Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат) във всяка капсула съдейства за:

  • по-ефективно горене на мазнините особено в областта на корема и талията
  • по-бърз метаболизъм
  • по-нисък апетит

Продуктите са изцяло натурални и са напълно безопасни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

borola
Сподели: