Време за четене: ... минути

Менопаузата е неизбежна част от живота на всяка жена. Настъпването на този деликатен период, през който яйчниците престават да функционират, често е съпроводено с хормонални проблеми и неприятни симптоми. Ако знаете обаче как да се справите с тях, ще продължите да поддържате качеството на живот, на което сте се радвали преди да влезете в критическата възраст. Ние предлагаме няколко лесни съвета, които да следвате, за да се справите с неразположенията по време на менопаузата.

Менопауза – съвети за овладяване на смущенията през този период

Не се поддавайте на страха

Основното и най-важно правило е да посрещнете този нов етап от своя живот без страх и предразсъдъци. Придържайте се към максимата, че “Страхът е най-лошият съветник” и се опитайте да се приспособите без излишни терзания към промените, съпътстващи менопаузата.

Не позволявайте на симптомите да ви обсебят

Целенасочено проявете контрол над съзнанието си. Не позволявайте на мислите за горещите вълни, сърцебиенето или другите менопаузални смущения да обсебят мисълта ви. Вместо това се наслаждавайте на живота.

Banner shop

Изградете си здравословни навици

Спазването на природосъобразен хранителен режим значително намалява риска от затлъстяване по време на менопауза. Не пренебрегвайте и двигателната активност. Използвайте всеки свободен миг, за да се разхождате сред природата или да потренирате.

Набавяйте си достатъчно течности

Хормоналните проблеми се отразяват неблагоприятно на кожата и тя започва видимо да старее. За да забавите появата на бръчките е добре да хидратирате тялото си. Приемът на достатъчно количество вода и течности ще се отрази благотворно на външния ви вид.

Доверете се на гинеколога си

Не отлагайте посещението при вашия гинеколог, щом усетите първите симптоми на климактериума. Той е сред най-верните ви помощници в преодоляването на проблемите през менопаузата. Не само че ще ви окаже емоционална подкрепа, но и ще ви даде ценни напътствия как да се справите с неразположенията, съпътстващи климактериума.

Посрещнете менопаузата с увереност с помощта на природата

Природните продукти от фамилия Феминорм са разумна алтернатива на хормоно-заместителна терапия. Представляват мощна комбинация от фитоестрогени и други природни съставки, според индивидуалните нужди на всяка жена в пременопауза, същинска менопауза или след менопауза. Фитоестрогените структурно и функционално силно наподобяват женските полови хормони, и възстановяват хормоналния баланс при жени в климакс. Това води до овладяване на менопаузалните оплаквания и усложнения.

borola
Сподели: