менопауза симптоми
Време за четене: ... минути

Сред по-непопулярните симптоми на менопаузата, за които много малко жени признават и споделят открито са проблемите с паметта и концентрацията. Загубата на мисълта по средата на някое изречение, неспособността да си припомнят непосредствено случили се събития или да запомнят наглед прости неща са стресиращи симптоми, които спохождат ако не всички, то поне голяма част от жените в менопауза.

Какво причинява проблемите с паметта и концентрацията през менопаузата?

Има няколко причини за този често наблюдаван феномен – понижени функции на щитовидната или надбъбречните жлези, стрес, безсъние, хормонален дисбаланс или в най-честите случаи – комбинация от всички тези фактори. Това определя и затрудненията, с които се сблъскват лекари и пациентки в борбата им с емоционалните и интелектуални смущения през менопаузата.

През менопаузалния период намаленото производство на естроген има директен ефект върху отделянето на важните невротрансмитери допамин и серотонин. Те участват в модулирането на когнитивните функции (мислене, памет и др.), определянето на настроението и управлението на стреса. Флуктуациите в секрецията на естроген предизвикват дисбаланс и в отделянето на тези невротрансмитери. Именно в това се крие причината за често наблюдаваните случаи на загуба на краткосрочната памет, способността за съсредоточаване и концентриране на вниманието при жените в менопауза. Безсънието и тревогите усложняват допълнително състоянието. Всичко това показва колко важно е намирането на успешни мерки за справяне с менопаузалните симптоми и нормализиране качеството на живот.

Banner shop

Силата на природните средства в помощ на жените в менопауза

Добрата новина е, че подобряване качеството на живот на жените и преодоляване симптомите на менопауза може да се постигне по лесен и достъпен начин с природни и безвредни средства. Продуктите от група Феминорм/Feminorm® в комбинация с уникалния продукт Оксибор Мемори/Oxybor® Memory осигуряват именно такъв ефект. Приемът на тези идеално допълващи се природни средства осигурява успешно преодоляване на симптомите на менопаузата от всякакъв порядък – както физически (топли вълни, често изпотяване, остеопороза, влошено състояние на кръвоносните съдове), така и психологически (безсъние, тревожност, намалени памет и концентрация).

borola
Сподели: