менопауза умора
Време за четене: ... минути

Изпитването на умора се смята за един от най-честите симптоми в периода на менопауза. С правилната подкрепа оплакването може да бъде преборено, а качеството на живота на менопаузалните жени да бъде повишено. Ето как!

Бъдете активни

Вероятно спортуването е последното нещо, за което мислите, когато се чувствате уморени. Но повярвайте ни – активността помага за преборване на менопаузалната умора. Физическите упражнения стимулират отделянето на хормоните, които ни карат да се чувстваме добре – ендорфини, допамин и серотонин. Тренировките помагат и на женските хормони естрогени да балансират нивата си. Повишават енергията и се борят с друга заплаха в периода на менопауза – качването на излишно тегло. За това си направете режим за физическа дейност и го спазвайте всеки ден. Включете в него любими активности – ходене, каране на велосипед или танци, за да бъдете по-мотивирани да спортувате.

Кажете НЕ на стимулиращите напитки срещу умора при менопауза

Повтаряйте след нас – кафето и енергийните напитки няма да премахнат умората с магическа пръчица! Стимулиращите средства дават прилив на енергия, който бързо отминава и ни оставя двойно по-изтощени. Освен това дневната консумация на кофеинови и енергийни напитки дава своето отражение през нощта, като нарушава съня. Никотинът има същия ефект, което подсказва, че вече е време да се откажете от този вреден навик.

Banner shop

Открийте какво повишава енергията ви

Ако може да се изтъкне само едно твърдение за менопаузата, то ще бъде „Всяка жена преминава през климакса по различен начин.” За това и начините за справяне с неразположенията, които тя провокира, са толкова разнообразни. За да се преборите най-ефективно с умората, замислете се какво повишава вашата енергия. Дали не са танци, йога или срещи с приятели? Експериментирайте, намерете вашия източник на енергия и добро настроение!

Осигурете си необходимия нощен комфорт

Ако горещите вълни ви държат будни и ви карат да се чувствате уморени през деня, направете нужните промени. Спете с леки пижами от естествени материи. Контролирайте температурата в спалнята – на по-хладно се спи по-добре! Завивайте се на пластове, за да премахнете един от тях, ако ви стане твърде топло. Използвайте копринени калъфки за възглавници – те не се затоплят бързо като останалите тъкани. Затъмнете добре помещението и спрете да използвате мобилния си телефон поне час преди лягане, за да настроите организма за сън.

Заложете на подкрепа от природата срещу умора в периода на менопауза

Менопаузалните жени намират облекчение на смущенията със започване на прием на фитоестрогени. Тези натурални вещества са природни аналози на женските полови хормони естрогени. По тази причина могат да се използват за тяхното естествено стимулиране без рискове за здравето. Фитоестрогените се свързват селективно с естрогенните рецептори и усилват тяхната активност. Така се постига хормонален баланс, който допринася за овладяване на менопаузалните нарушения, в това число и умората.

За да сте сигурни, че избирате най-доброто, доверете се на продуктите за женско здраве от фамилия Феминорм. Те посрещат всички нужди на жените в менопауза. Изберете вашия продукт и се радвайте на добро здраве и самочувствие в периода на пре-, същинска и постменопауза.

borola
Сподели: