проблеми със съня при менопауза
Време за четене: ... минути

Едно от предизвикателствата при менопауза са честите проблеми със съня, които оказват негативно влияние на тялото и ума на нежния пол. Разбирането на причините за нарушенията на съня през този деликатен период е от решаващо значение за намиране на ефективни решения и възстановяване на спокойните нощи. Днешната статия цели да изпълни тези цели, за да може жените да се чувстват пълноценни и изпълнени с енергия.

Хормонален хаос – причина за поява на проблеми със съня при менопауза

С навлизане в периода на менопауза, нивата на естроген и прогестерон, два ключови хормона, участващи в регулирането на съня, започват да се колебаят неравномерно. Тези хормонални промени могат да нарушат вътрешния часовник на тялото, което води до трудности при заспиване и задържане на съня през цялата нощ. Естрогенът играе жизненоважна роля за насърчаване на дълбок, възстановителен сън, а ниските нива водят до намалено производство на мелатонин. Прогестеронът помага за регулиране на настроението и намаляване на тревожността. Когато тези хормони се дисбалансират, настъпват и проблеми със съня при менопауза.

Нощно изпотяване и горещи вълни – отговорни за чести проблеми със съня при менопауза

Един от отличителните симптоми на менопаузата е ужасната комбинация от изпотяване и горещи вълни, които могат да превърнат нощната отмора в абсолютно предизвикателство. Тези внезапни приливи на топлина нарушават моделите на съня, причинявайки чести събуждания и трудности при повторно заспиване. Точната причина за горещите вълни и нощното изпотяване не е напълно изяснена, но се смята, че хормоналните колебания и промените в терморегулаторната система на тялото играят важна роля. Има няколко неща, които може да направите, за да си осигурите нощен комфорт. На първо място изберете дишащи, абсорбиращи влагата спални материали като памук или бамбук, за да регулирате телесната си температура през нощта. Дръжте градусите в стаята, където спите ниски и се подгответе да използвате климатик или вентилатор, когато нощите са много горещи.

Banner shop

Стрес и безпокойство – съюзници с ежедневните проблеми със съня при менопауза

Менопаузата е деликатен и осеян с много трудности период за жените. Често е съпроводен с повишени нива на стрес и безпокойство, тъй като нежния пол трябва да се справя с физическите и емоционални промени, свързани с този етап от живота. Стресът и безпокойството от своя страна могат да опустошат качествения сън, което ще установи и нездравословна връзка помежду им. Затова е от съществено значение да успявате да „пускате“ тези усещания. А това може да се случи чрез различни методи. Като за начало включете техники за релаксация, като упражнения за дълбоко дишане, медитация или практикуване на йога в ежедневието си, за да успокоите ума и да насърчите релаксацията преди лягане. Участвайте в дейности, които ви носят радост и помагат за облекчаване на стреса, независимо дали прекарвате време на открито, слушате успокояваща музика или практикувате творчески хобита. Като дадете приоритет на грижата за себе си и управлението на стреса, може да създадете спокоен начин на мислене, благоприятен за спокоен сън.

Природно средство при проблеми със съня при менопауза – за качествена отмора и подобрен хормонален баланс

Специалистите препоръчват прием на Феминорм Лека Нощ / Feminorm® Good Night за справяне с безсънието при менопауза, както и за облекчаване на съпътстващите симптоми. Той е изцяло природен продукт, който по безопасен и напълно естествен начин спомага за подобряване на вашето състояние. Благотворното му действие се дължи на чудотворната комбинация от мелатонин и фитоестрогени. Мелатонинът в продукта поддържа добрия сън и регулира биологичния часовник, а фитоестрогените от Сребърна свещичка и Червена детелина нормализират менопаузалните оплаквания.

За най-добри резултати, приемайте по 1 капсула вечер поне 30 до 60 минути преди сън. Без нежелани ефекти дори при продължителен прием.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: