вагинална сухота по време на менопауза
Време за четене: ... минути

За съжаление вагинална сухота по време на менопауза е още един проблем, с който жените трябва да се справят. Тя засяга не малко дами, особено над 50 годишна възраст. Като дискомфорта, който причинява се отразява не само на физическото, но и върху емоционалното състояние на нежния пол. Затова и в днешната статия ще споделим какви са причините за вагинална сухота по време на менопауза и как да противодействате на някои от тях.

Какво причинява вагинална сухота по време на менопауза?

Наред с останалите менопаузални смущения и тук като основна причина може да се посочи намалените нива на естроген. Това е хормон, който яйчниците постепенно спират да произвеждат през климактериума. Естрогенът е отговорен за много процеси в женското тяло. А неговият естествен спад се отразява и върху еластичността на влагалищните стени. Те поетапно започват да изтъняват, а лубрикацията значително намалява. Вагиналната сухота при менопауза пречи на нормалния живот на жената и сериозно повлиява на физическото и психичното й здраве.

Признаци, подсказващи за вагинална сухота по време на менопауза

Един от най-явните признаци на вагинална сухота по време на менопауза е сексуалната дисфункция. Тъй като овлажняването в интимната област не е достатъчно, а понякога изобщо липсва, често половият акт не носи удоволствие, а напротив дори може да бъде силно болезнен. Поради изтъняване на влагалищните стени те стават много чувствителни, лесно раздразними, заради което е възможно дамите да забележат още симптоми като парене, сърбеж, а понякога и кървене. Всичко това се оказва много стресово за жената, което се отразява на самочувствието й, а така се стига и до друг проблем, а именно понижено либидо. Освен това липсата на естроген засяга и мускулите около областта на пикочния мехур. А това обяснява защо и едни от признаците на вагинална сухота по време на менопауза са честите инфекции на пикочните пътища, особено след полов акт.

Banner shop

Препоръки за облекчаване симптомите на вагинална сухота по време на менопауза

Счита се, че вагиналната сухота засяга между половината и три четвърти от жените, които са или в перименопауза или тези, които са достигнали менопаузата. Вероятността състоянието да се подобри или да изчезне от само себе си е малка. Напротив, ако не се предприемат навременни и адекватни мерки, тенденцията е да се влошава с времето. Винаги е добре да се направи консултация със специалист, но и вие може да подпомогнете лечението и да облекчите симптомите като:

  • Използвате вагинален овлажнител или лубрикант преди и по време на сексуален акт
  • Избягвате носенето на тясно бельо и дрехи, особено около интимната област
  • Не използвате интимни душове, такива които „обливат“ влагалището отвътре
  • Не употребявате интимни дезодоранти и ароматизирани санитарни средства – превръзки и тампони
  • Поставяте средства за лубрикиране, които са само и единствено обозначени за вагинална употреба

Природно решение за овладяване на менопаузалните смущения в това число и вагинална сухота по време на менопауза

Благодарение на природните продукти от фамилия Феминорм, проблемът с вагиналната сухота през периода на климактериума вече има решение. Серията предлага продукти за подобряване на менопаузалните смущения по изцяло натурален начин като регулира хормоналния дисбаланс, характерен за този етап от живота. Това е възможно благодарение на фитоестрогените в състава им. Тези естествени аналози на естрогена се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени женски хормони в организма. Оптимално количество високопречистени фитоестрогени, може да откриете в следните 4-ри продукта:

Към кое точно натурално средство да се насочите зависи от тежестта на менопаузалните смущения. Важното в случая е, че имате избор на най-добро качество и ефективност, както и възможност за продължителен прием. А това е другото предимство на продуктите – висок профил на безопасност.

Потърсете ги в аптеките или закупете онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: