изпускане на урина при менопауза
Време за четене: ... минути

Страдате от изпускане на урина при менопауза (уринарна инконтиненция) и се опасявате, че диетичните напитки могат да влошат състоянието ви? Спокойно! Ново изследване показва, че този вид напитки не оказват значителен ефект върху смущаващия проблем. Резултатите са публикувани в онлайн изданието на сп. Menopause от 13 декември 2022 г. Проучването е финансирано от Националния институт за сърцето, белите дробове и кръвта в САЩ (NHLBI).

Изпускане на урина при менопауза и т.нар. диетични напитки – още по въпроса

Изследването се основава на анализ на данни от проучването The Women’s Health Initiative (WHI) и включва над 80 000 жени. Целите са основно две. От една страна – изследване на потенциалната връзка между напитките с изкуствени подсладители, които обикновено се продават с етикета „диетични“, и симптомите на уринарна инконтиненция. От друга – установяване на връзка между диетичните напитки и стрес инконтиненция.

Стрес инконтиненцията е всяко неволево изпускане на урина при физическо усилие – кихане, кашляне, вдигане на тежко, тичане. Неприятното състояние е свързано с други здравословни проблеми като когнитивни нарушения, функционални увреждания, падания, фрактури, депресия, дори инсулт. Засегнати са близо 20% от жените на и над 50-годишна възраст.

Banner shop

Тук е мястото да кажем, че предишни изследвания върху мишки установяват, че изкуствените подсладители предизвикват увеличено свиване на детрузорния мускул. Това е мускулът, който изтласква урината от пикочния мехур.

Болшинството учени обаче смятат, че доказателствата за връзка между приема на храни и напитки и нарушения на пикочната система са неубедителни

„Новото проучване е важно. То може да накара медицинските специалисти, които се грижат за жени с уринарна инконтиненция, да погледнат проблема от друг ъгъл. Важно е те да се фокусират не толкова върху вида на напитките, а върху контрола на приеманото количество“. На това обръща внимание д-р Стефани Фобион, медицински директор на Северноамериканското дружество по менопауза (NAMS).

Работещото решение срещу изпускане на урина при менопауза

Наши доказани специалисти по женско здраве препоръчват естествените фитоестрогени за справяне с проблема уринарна инконтиненция. Това са растителни аналози на основния женски хормон естроген. Благодарение на сходството си с него те възстановяват хормоналния баланс в женския организъм. В резултат менопаузалните смущения като изпускане на урина се нормализират и качеството на живот се повишава.

Четирите основния продукта с марка Феминорм / Feminorm® съдържат най-високо количество фитоестрогени:

  • Феминорм / Feminorm®
  • Феминорм Дуо / Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ / Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео / Feminorm® Osteo

Всеки продукт има точно определено поле на действие (овладяване на леки симптоми; справяне с по-тежки оплаквания; заздравяване на костите; преодоляване на безсънието и тревожността). Изберете този, който е подходящ за вас, изхождайки от водещите неразположения.

Продуктите са напълно безопасни и са подходящи за продължителен прием. Не потискат производството на собствени естрогени от организма и не водят до нежелано покачване на тегло.

borola
Сподели: