облекчаване на менопаузата
Време за четене: ... минути

Съществуват естествени начини за облекчаване на менопаузата, чиято ефективност е подкрепена от научни доказателства. Вижте кои практики заслужават доверието на всяка дама, преминаваща през климактериума.

Натурални методи за облекчаване на менопаузата с научно доказано действие

Диета, изобилстваща от плодове и зеленчуци

Научно изследване, публикувано в списание Менопауза, разкрива благоприятното действие на консумацията на плодове и зеленчуци за облекчаване на менопаузалните симптоми. Според изследователите от Северноамериканското общество за менопауза, фокусът на изследванията се измества върху идентифициране на промени в начина на живот, които могат да намалят проявите на менопауза. Предишни проучвания определят ключовата роля на начина на хранене в производството на естрогени, обмяната на веществата и симтомите на менопауза. Предвид това, изследователите посочват, че консумацията на плодове и следването на Средиземноморска диета, богата на зеленчуци, зърнени храни и ядки, значително намаляват смущенията, изпитвани през критическата възраст.

Контролирано дишане

Проучване от страниците на списание Менопауза твърди, че горещите вълни могат да бъдат успешно облекчени чрез прилагане на техника за контролирано дишане. Резултатите се базират на данни от участници, които практикували два пъти дневно серии от контролирано вдишване и издишване. В края на изследването е отчетено 52% намаление на горещите вълни. Всеки може да се възползва от благоприятното действие на контролираната дихателна практика по следния начин. Вдишвайте бавно, докато мислено броите до 5, и издишвайте, докато отново броите до 5. Изпълнявайте техниката по 15 минути, два пъти дневно.

Banner shop

Прием на магнезий

Изследвания показват, че повече от 75% от менопаузалните жени имат дефицит на магнезий. Периодът на климактериума е подходящо време за оптимизиране на приема на важния минерал, който има изявени намаляващи напрежението и стреса качества. Повишаване на количествата му в организма повлиява горещите вълни и стимулира отделянето на серотонин – невротрансмитер, който подобрява настроението.

Прием на фитоестрогени за облекчаване на менопаузата

Фитоестрогените са съединения с растителен произход, наподобяващи женските полови хормони естрогени. Спадът в производството им през критическата възраст е главната причина за изпитване на характерните менопаузални смущения. Ползите на фитоестрогените за женското здраве включват намаляване на силата на смущенията, овладяване на тревожността и напрежението, подобряване на съня, грижа за опорно-двигателната и сърдечно-съдовата системи. Те са и предпочитана природна алтернатива на хормоно-заместителната терапия. За разлика от синтетичните хормони, те не представляват риск за здравето и могат да се приемат продължително време под формата на природни продукти. Съставът на тези продукти е пречистен, стандартизиран и балансиран до съвършенство за набавяне на оптимално количество напълно натурални естрогени. Всички менопаузални дами могат да облекчат изпитваните смущения чрез прием на продукти с марка Феминорм. Те са разработени според изискванията на женския организъм в периода на менопауза. Всеки продукт Феминорм съдържа висококачествени фитоестрогени, които възстановяват хормоналния баланс, без да потискат собственото производство на естрогени. Продуктите Феминорм са признати природни помощници за отлично здраве, високо самочувствие и женственост през менопаузата!

borola
Сподели: