облекчаване на топлите вълни
Време за четене: ... минути

Между 75 и 85% от жените в менопауза искат да научат как да постигнат облекчаване на топлите вълни. В текущата статия ще разкрием как плуването спомага за овладяване на горещите вълни и още какви ползи за здравето има.

Плуването облекчава топлите вълни и тренира цялото тяло

Водният спорт е една от най-добрите практики за трениране на цялото тяло. Изпълняването на любимата на мнозина активност стимулира сърдечно-съдовото здраве, увеличава издръжливостта, силата и гъвкавостта. Грижата за доброто физическо състояние има множество позитиви и е силно препоръчителна за жените, преминаващи през критическата възраст.

Снема натрупания стрес и подпомага психическото благосъстояние

Плуването може да се практикува и с нисък интензитет. Това позволява на плуващите да се възползват от релаксиращото му въздействие. Водната практика дава възможност да насочите вниманието си към контролирано дишане и пълно отпускане на съзнанието. По този начин допринася за сваляне на натрупаното напрежение, което е една от главните причини за поява на горещи вълни. Ако не сте почитатели на спортната практика, опитайте една по-релаксираща нейна алтернатива. Отпуснете се по гръб върху повърхността на водата и се насладете на това медитативно състояние на тялото и ума.

Има освежаващ ефект за директно облекчаване на топлите вълни

Плуването има едно огромно предимство пред всички други активности през менопаузата – то осигурява моментално облекчаване на горещите вълни. Множество менопаузални дами споделят, че това е най-ефективната практика за овладяване на смущенията през летните месеци. Дори и да не спортувате във водата, самият престой в нея ще ви осигури така желаното облекчение.

Допринася за балансиране на хормоните

Водната практика спомага за намаляване на нивата на стресовия хормон кортизол в тялото. По този начин положително повлиява баланса на женските полови хормони естрогени и прогестерон. Постигането на равновесие в организма на менопаузалните дами допринася за намаляване на тежестта на оплакванията, включително и тези от горещи вълни и изпотяване.

Още един безотказен метод за облекчаване на топлите вълни през менопауза

Всяка физическа активност, която носи облекчение на смущенията, е подходяща за поддържане на здравето през климактериума. Това, което носи безотказни резултати за овладяване на менопаузалните симптоми, в това число и мъчителните топли вълни, е приемът на продукти за женско здраве. Те се комбинират идеално с воденето на здравословен хранителен и двигателен режим. Природните продукти, който се ползват с най-голямо доверие от менопаузалните жени, са тези от фамилия Феминорм. Мощният им ефект се дължи на висококачествените фитоестрогени, намиращи се в състава на всеки продукт от разпознаваемата марка. Тези вещества са натурален еквивалент на женските хормони естрогени. Свързват се селективно с техните рецептори и стимулират активността им. По този начин допринасят за възвръщане на хормоналния баланс, нарушен през менопаузата и сигурно облекчаване на неразположенията.

Поради напълно натуралния състав, посочените природни продукти нямат противопоказания и не представляват риск за здравето при продължителен прием.

borola
Сподели: