климактериум
Време за четене: ... минути

Много пъти сме подчертавали, че нормално жените навлизат в менопауза (климактериум) около 50-годишна възраст. Изброявали сме и голямото разнообразие от симптоми на менопауза, които се проявяват при повечето от жените в климактериум.

Разнообразният климактериум

Истината е, че симптомите при менопауза засягат в различна степен отделните жени. Динамичното ни съвремие допринася за това менопаузата при жените днес да настъпва в доста сериозен възрастов интервал – някои жени стават “жертва” на преждевременно настъпване на климактериум преди 45-годишна възраст, а при други менопаузата настъпва едва след 55-тата им година. Всичко това е повод да опишем климактериума като изключително разнообразен период, проявяващ се с различни “нюанси” при различните жени.

Различните “нюанси” на менопаузата

Начинът, по който една жена бива засегната от менопауза, вида и силата, с която усеща отделните смущения е строго индивидуално преживяване. За жените в менопауза симптоми като безсъние, топли вълни, честа смяна на настроенията и обилно нощно изпотяване са редовен повод за физически и емоционален дискомфорт. Симптомите и оплакванията на менопаузалните жени силно се различават в няколко аспекта:

Banner shop

– честота на проява

– тежест

– придружаващи оплаквания

Да вземем за пример топлите вълни – типичен симптом на т.нар. критическа възраст при жените.

Те може да се проявяват по изключително различен начин в отделните случаи:

– някои жени в менопауза изпитват топли вълни само веднъж или два пъти дневно, но пък те са придружени от обилно изпотяване

– друга група жени усещат този симптом много по-слабо и без поява на изпотяване, но за сметка на това много по-често – многократно всеки ден

– има и трета група жени, при които топлите вълни се изявяват с напълно поносима сила и честота, но пък са придружени от изблици на силна тревожност или емоционална нестабилност

И трите групи жени биха описали по един и същи начин топлите вълни при менопауза – симптоми, които смущават начина им на живот.

Точно това е причината да определим менопаузата като период с изключително разнообразие от “нюанси” – жените в климактериум биват засегнати в много различна степен и от различни групи симптоми. И въпреки това, те споделят едно общо схващане – клмактериумът затруднява нормалния им живот. Затова всички те търсят едно и също решение при менопауза – овладяване на менопаузалните смущения.

Какво е успешното решение за овладяване на менопаузата, било то лека или по-тежка?

Единодушното мнение на много специалисти и обнадеждаващите отзиви от редица доволни пациентки са своеобразно доказателство за ползите от приема на продукти Феминорм за овладяване на оплакванията както при пременопауза, така и при същинска менопауза.
При по-леки прояви на менопаузалните смущения се препоръчва прием на Феминорм/Feminorm®. Жените, при които климактериумът се проявява с по-сериозна сила, могат да разчитат на приема на по-мощния продукт Феминорм Дуо/Feminorm® Duo.
Ybilei_20-god_Borola_1

borola
Сподели: