менопауза симптоми
Време за четене: ... минути

Горещи вълни, нощно изпотяване, покачване на тегло, намалено сексуално желание, тревожност, безсъние… Няма жена, която да се намира в пременопаузален или менопаузален период и да не е изпитвала всички тези типични за менопауза симптоми.

Но дали може да се повлияе на някои или дори на всичките тези неудобства по време на този деликатен период? Освен чрез прием на природни продукти, може да се приложат и някои промени в начина на живот, които значително да облекчат състоянието и симптоматиката по време на менопауза и периода на навлизането й.

Как да овладеем някои от основните за менопауза симптоми и какви промени е добре да интегрираме в начина си на живот?

Горещи вълни – много жени са усетили положителен ефект от редовните аеробни упражнения. Движението има доказани здравословни ползи за организма, независимо от възрастта, а отделянето на телесна течност чрез потните жлези доказано охлажда тялото и предпазва от прегряване.

Banner shop

Препоръчително е храни, които значително допринасят за появата на топли вълни да бъдат избягвани. Това са пикантни храни, кофеин и алкохол.

Покачване на тегло – редовните упражнения спомагат за естествено намаляване на теглото и предотвратяване на наднорменото тегло и затлъстяването.

Остеопороза – упражненията с тежести и приемът на витамин D биха подобрили значително състоянието и здравината на костната система на дамите в менопауза. Но силови тренировки не означава само вдигане на тежести в залата. Те включват и движение със собствено тегло като ходене, тенис, градинарство, разходка в планината.

Сърдечни заболявания – ограничаването на вредни храни, съдържащи трансмазнини може значително да намали риска от развитието на сърдечно-съдови заболявания. Също е добре да се консумират храни, които намаляват лошия холестерол. Такива са: овесени ядки, сьомга, черен чай, боб, чесън, черен шоколад, ядки (орехи, кашу, бадеми) – орехите намаляват общия холестерол с до 5.4% и лошия холестерол с до 9.3% в рамките на един месец според последни проучвания. Но въпреки че благоприятстват за здраво сърце, ядките са висококалорични и затова с тях не бива да се прекалява.

Природни продукти Феминорм – за овладяване на менопаузалните симптоми

Менопаузата е сериозно предизвикателство в живота на всяка жена. Добрата новина е, че има начини да се повлияе на всички симптоми на менопаузата чрез съзнателен избор за прилагане на някои промени и здравословни практики в начина на живот. В комбинация с природните продукти от фамилия Феминорм/Feminorm® жените могат да преодолеят безпроблемно смущенията в периода на менопауза. За това кой от продуктите да изберете зависи най-вече от индивидуалното ви състояние.

При леки смущения и пременопаузален период се препоръчва продуктът Феминорм/Feminorm®. При риск от остеопения или остеопороза може да го комбинирайте с прием на Феминорм Остео/Feminorm® Osteo.

За по-тежки състояния на менопауза се препоръчва продуктът Феминорм Дуо/Feminorm® Duo, който е подходящ и след хормоно-заместителна терапия или след оперативно премахване на яйчниците. Съдържа екстракт от мощни фитоестрогени – Червена детелина и Сребърна свещичка, които са с доказана ефективност и безопасност. А проблемите със съня, тревожността и депресията може да решите с Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night, който осигурява спокоен и здрав сън през цялата нощ.

borola
Сподели: