понижено либидо
Време за четене: ... минути

Ново проучване доказва, че днес хората имат много по-малко интимни отношения в сравнение с преди само 10 години. Друго подобно проучване доказва, че хетеросексуалните жени изпитват най-малко оргазми.

Въпреки че върху сексуалния живот на всеки човек влияят множество различни фактори, пониженото либидо и липсата на достатъчно желание за интимни отношения определено са една от основните причини за тази тенденция.

Все повече жени съобщават за намалено сексуално желание, независимо дали са сами или имат партньор до себе си. Пониженото либидо при жените е все по-често срещан проблем, който понякога присъства самостоятелно, но често е придружен от съпътстващи фактори като безплодие, менструални нарушения, проблеми с надбъбречната жлеза и понижена енергия.

Banner shop

Основни причини за понижено либидо при жени между 20 и 40 годишна възраст

Стрес и служебни ангажименти

Постоянната ангажираност със служебни ангажименти и стресът, който съпътства нашето ежедневие, нарушава психическото и физическо равновесие и това води до претоварване на надбъбречната жлеза, която е отговорна за производството на хормоните на стреса.
Повишената производителност на хормоните на стреса означава по-слабо производство на хормоните, отговорни за сексуалното желание. Освен това друг негативен страничен ефект от стреса е нередовен менструален цикъл и покачване на тегло. И всичко това се дължи на хормонален дисбаланс.

Динамика на „мъжката енергия“

Стремежите на съвременната жена да се представя добре в кариерата, да е основният „двигател“ в семейството и да се съревновава с недостижимите темпове на днешното забързано ежедневие, я превръща в преследвач на т.н. „мъжка енергия“. Това неизбежно в един момент започва да се отразява и на сексуалните желания на жената.

Хормонозаместителна терапия (ХЗТ) или други медикаменти

Много често синтетичните лекарства причиняват понижаване на либидото при жените, а днес голям процент от тях приемат хормоно-заместващи лекарства по една или друга причина. Освен че имат множество странични ефекти, тези синтетични лекарства въздействат негативно върху сексуалния живот.

Полезни съвети при понижено либидо

  • Щадете надбъбречната жлеза – ограничете източниците на стрес в ежедневието си и се погрижете за доброто си физическо и психическо здраве.
  • Правете неща, които ви доставят удоволствие – всеки ден внасяйте в своето ежедневие по нещо малко, което ви носи позитивни емоции. Малките удоволствия от несексуален характер могат да подобрят способността да изпитвате удоволствие по време на сексуален контакт.
   Дали това ще е приятна музика, букет с цветя на бюрото или лек и приятен масаж, внасянето на подобни малки радости ще ви накара да се чувствате по-женствени и ще повиши либидото.
  • Доверете се на природен продукт с положителен ефект върху цялостното женско здравеФеминорм/Feminorm® е уникален по рода си продукт, който действа в множество различни аспекти и е подходящ за всички жени, независимо от възрастта.
   Феминорм съдейства за облекчаване на менструални проблеми от всякакво естество, освен това е и пръв помощник на жени с леки менопаузални смущения. Благоприятният му ефект се дължи на естествените фитоестрогени, които са вещества от растителен произход и наподобяват по структура и функции женските полови хормони. Феминорм съдейства за регулиране на хормоните и възстановяване на техния баланс.
borola
Сподели: